Kokos gumbi

Napravite li smjesu unaprijed, sve nakon toga je dječja igra. Kad god imate vremena, izvadite iz hladnjaka i za tren - iz pećnice će izaći lijepi i ukusni kokos kolačići.

19.11.2000.
0:22
VOYO logo


Vrijeme za pripremu: 1 h 10 min

Kalorije: 330
Masnoća: 21.11 g
Ugljikohidrati: 33.08 g
Proteini: 3.58 g
Kolesterol: 42.35 mg
Natrij: 289.18 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

1 šalice maslaca - mekanog
1/2 šalice šećera
2 žlice mlijeka
1 žličice kokos ekstrakta
3/4 žlice praška za pecivo
1/2 žlice soli
2 2/3 šalice brašna
1 1/2 šalice finih mrvica kokosa, usitnjen čokolade
1 žlica maslaca

Upute za spremanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. U velikoj zdjeli na srednjoj brzini miksajte maslac, šećer, mlijeko, ekstrakt kokosa, prašak za pecivo i sol dok ne dobijete laganu ujednačenu kremu. S drvenom kuhačom umiješajte brašno i mrvice kokosa.

2. S rukama umijesite tijesto i razdijeliti na četiri dijela. Svaki dio ubacite u plastičnu vrećicu pa stavite u hladnjak, najbolje preko noći ili najmanje 2 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih. Od ohlađenog tijesta iz svake vrećice načinite kružne kolačiće. Čačkalicom napravite rupice tako da nalikuje dugmetu.

4. Pecite 20 - 25 minuta, dok ne dobiju blago zlatnu boju. Ostavite po strani neka se ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Kada se ohlade, istopite čokoladu i 1 žličicu maslaca, dobro izmiješajte. Umočite ohlađene kolačiće, a s metalnom lopaticom uklonite višak čokolade tako da ostane tek tanki sloj samo s umočene strane.
Ostavite da se čokolada ukruti pa sve kolačiće stavite u dobro zatvorenu kutiju.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo