'Necastive' Brune Isakovica u galeriji Lauba

Nakon turneje po Aziji pocetkom godine i zapazene izvedbe na Transitions festivalu u Ateni, Necastive se vracaju u Zagreb u atmosferican prostor galerije Lauba. Predstava ce se odrzati 7.

5.5.2014.
17:22
VOYO logo

Necastive su nastale tijekom umjetnicke rezidencije Brune Isakovica i Pavla Heidlera u Art radionici Lazareti u Dubrovniku, u okviru rezidencijalnog programa Perforacija i Mreze za izvedbene umjetnosti.

Ideja za Necastive rada se iz okvira koji je postavio prethodni Isakovicev rad Zaziv, u kojem izvodac fizickim ekspresijama, ali zapravo i mnogo sirom scenskom prisutnoscu koja daleko nadilazi iskljucivo tjelesni pokret, asocira na odnos svjetovnog i duhovnog.Predstava Necastive u tom smislu nastavlja zapoceto istrazivanje i dublje dotice moguce transformacije tjelesnosti, cime ih oslobada automatizma pridavanja znacenja onome sto smo u odredenom trenutku sposobni vidjeti, prepoznati, iskusiti. Necastive preispituju odnos sa publikom kroz feedback loop koji znacajno uvjetuje transformacije tijela izvodaca, a Isakovic u ovoj novoj verziji svoje predstave nadilazi klasicni scenski postav i postavlja svoje tijelo u sredinu gledalista, otvarajuci time nove aspekte skulpturalnosti izvedbe te mogucnosti komunikacije s publikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava Necastive nakon izvedbi u Koreji, Japanu, SAD-u i Grckoj nastavlja svoju medunarodnu turneju izvedbama u SAD-u u srpnju u New Yorku, Chicagu, Washingtonu, Los Angelesu i San Franciscu, a slijedi i gostovanje u Brazilu u listopadu te turneja u Australiji u veljaci i ozujku 2015. godine.

Bruno Isakovic je roden u Zagrebu, a diplomirao je suvremeni ples u Amsterdamu. U Zagrebu je clan Studija za suvremeni ples, suraduje s brojnim koreografima, redovito samostalno koreografira te drzi plesne radionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona