Predškolska djeca saznala kako se pripremiti za školu

Na 1. sajmu dječje knjige u Profil Megastoreu nastavljaju se edukativno- zabavni sadržaji koji privlače mališane iz zagrebačkih vrtića i osnovnih škola.

3.3.2011.
17:39
VOYO logo

U druženju s autorima i urednicom edukativnih izdanja „Figo uči čitati“ i „Škola? Pa što!“, i voditeljicom promocije glumicom Nikolinom Vračar mališani iz Dječjeg vrtića Trešnjevka saznali su na koji se način mogu najbolje pripremiti za polazak u prvi razred osnovne škole. Uz pomoć zanimljivih i igrolikih aktivnosti, ispunjavajući radne listiće iz Profilovih edukativnih izdanja saznali su koje su to vještine, znanja, sposobnosti i navike koje je potrebno savladati prije polaska u osnovnu školu.

Edukativna slikovnica Škola? Pa što! autorice Marije Šoštarić, namijenjena je djeci, roditeljima, odgajateljima i svima onima koji sudjeluju u pripremi djeteta za polazak u prvi razred osnovne škole. Figo uči čitati, edukativni komplet radnih materijala za predškolce autorice Vesne Jelušić, na interaktivan, zabavan i nadasve jednostavan način omogućuje razvijanje predčitačkih vještina govorenja i slušanja predškolaca. Radni materijali sadrže motivirajuće zadatke koji potiču dijete na aktivno usvajanje jezika u interakciji s vršnjacima i odraslima kroz radne listove te multimedijalne i jezične igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11 sati održano je druženje s autorima dječjih knjiga Zoranom Pongrašićem i Anom Đokić Pongrašić, njihovim gošćama Silvom Skender i Nikolinom Vračar te nezaobilaznim Slovojedom. S početkom u 13 sati predstavit će se zagrebačka Montessori škola, a u 16 sati Walfdorfska škola.

Kraj dana rezerviran je za zabavni sadržaj kada će maturanti Gimnazije Tituša Brezovačkog u 18 sati odmjeriti znanje s poznatim osobama u kvizu srednjoškolskog gradiva. Kroz kviz znanja „Srednjoškolci protiv zvijezda“, vodit će vas popularni Željko Pervan, a na strani poznatih natjecat će se Zlata Mück, Nevena Rendeli, Zoran Šprajc, Marija Borić, Sanja Doležal, Ivica Prtenjača i Filip Šovagović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201102240443006 arti-201102280774006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona