PROSLAVLJENI AUTOR STRIPOVA / U petak se u KNAP-u otvara izložba 'Srce', a Danijel Žeželj predstavit će svoju novu grafičku novelu

Image
Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL

Žeželjeva grafička novela 'Srce' zbirka je kratkih stripova na temu ljubavi, povezivanja i pripadanja, a čine je tri priče koje se odvijaju u različitim vremenskim razdobljima i na različitim lokacijama

13.10.2021.
17:03
Tomislav Miletić / PIXSELL
VOYO logo

U Centru KNAP (bivši Kulturni centar Peščenica) u petak, 15. listopada 2021. u 20 sati bit će otvorena izložba "Srce" uz predstavljanje nove istoimene grafičke novele u svijetu proslavljenog autora stripova, grafičara i ilustratora Danijela Žeželja. Otvorenje izložbe i promociju grafičke novele Srce popratit će Žeželjev novi 30-minutni audiovizualni performans s glazbenicima Alenom i Nenadom Sinkauzom i Marcom Quarantottom, a radovi nastali tijekom performansa postat će i dio izložbe.

Zbirka kratkih stripova o ljubavi i prijateljstvu

Grafička novela "Srce" zbirka je kratkih stripova na temu ljubavi, povezivanja i pripadanja, a čine je priče El Sud, Ljubav i Srce robota koje se odvijaju u različitim vremenskim razdobljima i smještene su na različitim lokacijama. Poveznica svih priča je traženje ljubavi i prijateljstva, potreba za fizičkom i emotivnom vezom kao potvrdom vlastitog postojanja i smisla. U svijetu i okruženju koje je u pravilu labirint apsurda, ponekad smiješan, ponekad hladan i opasan, vjera u spajanje s “drugim” postaje afirmacija humanosti unatoč i usprkos okolnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stripovi su crtani ekspresivnim crno-bijelim stilom, s jakim kontrastima svjetla i tame. Estetika kontrasta dodatno naglašava atmosferu i svijet krajnosti i sukoba kroz koji se glavni likovi probijaju u svojim traženjima.

Image

Izložba s 40 odabranih vizuala iz stripa

Izložba "Srce" publici će predstaviti oko 40 vizuala koji čine izbor iz stripa odnosno odabrane elemente nove grafičke novele koji će biti izloženi kao printevi u različitim formatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorenje izložbe začinit će novi dinamični performans autora Žeželja, nagrađivane pulske glazbene braće Sinkauz i iskusnog pulskog bubnjara Marca Quarantotta, koji ujedinjuje slikanje uživo uz glazbu uživo. Izvedba se temelji na snažnoj razmjeni energije glazbe i vizuala tijekom koje nastaje nova sekvenca slika, koja također postaje dio izložbe u KNAP-u. Izložba će biti otvorena do 6. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona