Putujte kroz povijest Dubrovnika i Hrvatske

27.4.2010.
14:12
VOYO logo

Smješten u samostanu sv. Klare na samom ulazu u staru gradsku jezgru, ovaj program će pomoć vrhunske 5D i Virtual Reality tehnologije buduće posjetitelje Dubrovnika na vrlo uzbudljiv način provesti kroz povijest i kulturne značajke Dubrovnika i Hrvatske.

Prije nego se posjetitelji upuste u avanturu otkrivanja dubrovačke i hrvatske povijesti, ostaviti će svoj trag u virtualnoj kreaciji Mreža svijeta TM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je ove kreacije pokazati kako su mir i poštivanje različitosti duboko usađeni u svima nama. Ovdje će posjetitelji ostavljati fotografiju svoga dlana, ime i naziv zemlje iz koje dolaze, te odabirati poruke mira, razumijevanja i tolerancije. Namjera je organizatora da se ovom kreacijom uđe i u Guinnessovu knjigu rekorda kao s kreacijom s najvećim brojem sudionika.

Koncept Mreža svijeta TM započinje se razvijati 9. svibnja u 14 sati kada će se preko cijelog Straduna razvući mreža sastavljenu od konopa i platna na kojoj će se osim oslikanih dijelova nalaziti četiri poruke mira na engleskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U oslikavanju Mreže svijeta na Stradunu – Poruke mira sudjeluju učenici 11 osnovnih škola iz Dubrovnika i Zagreba, a samo događanje snimiti će se iz zraka te će na njemu sudjelovati neki od najpoznatijih hrvatskih glazbenih i scenskih umjetnika.

Supervizori Visia Dubrovnik 5D Museum čiji je slogan “Zabavite se, proširite svoje znanje i ostavite trag“ su Branko Lustig i Ivica Propadalo, a cijeli je program pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika grada Dubrovnika, Androm Vlahušićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj po svome sadržaju u svijetu jedinstven program stvorio je kreativni tim hrvatske tvrtke Visia Centrum predvođen Marinom Aničićem, direktorom projekta, koji je izradio glazbu, scenarij programa i koncept Mreže svijeta TM te Zvonimirom Mikšićem, režiserom prvog hrvatskog 3D filma Smash.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona