jedan cilj: novi izbori / Afera INA-e potaknula i lijeve i desne na akciju protiv Vlade: 'Ovakav niz afera ne bi izdržala ni Švicarska'

Image

Zovu i na prosvjed za vikend, a donedavni koalicijski partner Radimir Čačić među najvećim kritičarima

6.9.2022.
19:17
VOYO logo

"Krv nije voda", kaže Miro Bulj.

I oni koji su za uvođenje pobačaja u Ustav i oni koji misle da su istospolni partneri grijeh - svi ujedinjeni u jednom. "Pljačka kojoj svatko razuman, svatko sa minimumom dostojanstva, s minimumom savjesti mora reći dosta", kaže oporbeni čelnik Peđa Grbin (SDP). "Ovakav niz afera ne bi izdržala ni Švicarska, a kamo li jedna Hrvatska", smatra i Marijan Pavliček, predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista. Od pljačke željeza s pruge do milijardi iz INA-e svima je, optužuju, zajednički nazivnik HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" HDZ je od ove države napravio svoj osobni bankomat, pritom kad idete na bankomat morate barem znati pin", kaže Anka Mrak-Taritaš (Glas). Zato su za raspisivanje novih izbora glasali kao jedan. Od svih zastupnika oporbe, jedna jedina nije se pridružila.

"HDZ i SDP su pokazali što znaju, a to je korumpirati institucije i besramno se bogatiti", rekla je Karolina Krišto, nezavisna zastupnica. Ostali su u idiličnoj slozi, svatko po 10 minuta izlagali zašto su za rušenje Vlade umočene u 'rodbinsku korupciju'. "Gospodin Šurjak težak 68,9 milijuna kuna samo u ovoj aferi je naravno, dali se čudimo, kum gospodina Krunoslava Katičića koji je tajnik HDZ-a i desna ruka Andreja Plenkovića", rekao je Ivan Penava iz Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ANTONIJA JOZIĆ /

HDZ-ovka optužila Grbina da prodaje lažnu tezu pa nahvalila Plenkovića: 'Odlučan je i odvažan"

Image
ANTONIJA JOZIĆ /

HDZ-ovka optužila Grbina da prodaje lažnu tezu pa nahvalila Plenkovića: 'Odlučan je i odvažan"

"Ljudi bok, pozdrav", mahnuo je Radimir Čačić. Donedavni član vladajuće koalicije danas je kao novi oporbenjak bio među najžešćima. "HDZ je bio i ostao jedna duboko koruptivna klijentelistička stranka, on to jednostavno jest", rekao je Čačić iz Reformista. Sandra Benčić naglašava - nadzorni odbor INA-e, samo čelo HERE, sve ih bira direktno ili indirektno premijer. "Premijer se ponaša kao da je u pitanju isključivo privatna kompanija pa su tamo neki njeni gubitci", govori Sandra Benčić iz zeleno-lijeve koalicije i stranke Možemo!.

Dok još nisu stigli iznijeti zaključke samo nekoliko metara dalje Branko Bačić saziva konferenciju za medije u kojoj sve naziva igrokazom. "Od toga nema ništa", kaže Branko Bačić predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a. Doduše, ne iznenađuje to što Bačić nije zadovoljan uvredama i optužbama na račun Vlade, pa im sugerira da se radije bave mjerama pomoći. "HDZ odbija takav stav oporbe. Ova afera najviše smeta nama, vladajućima", kaže Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna bi anketa među građanima brzo pokazala smeta li ova pljačka više HDZ-u ili njima, zato desni dio oporbe zove na prosvjede ovog vikenda, a i SDP ih podržava. "Dolazak na prosvjed ne znači da ćeš potpisati svaku rečenicu tamo na tom prosvjedu, prosvjed ne znači da netko dolazi zbog poziva Grmoje ili nekog drugog iz opozicije", kaže Nikola Grmoja (MOST). A jedinu pravu anketu odnosno nove izbore od danas zaziva - nikad ujedinjenija oporba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo