Agonija će završiti kad se HDZ-ovci međusobno pohapse

'I Polančec, i Šeks, i ostali. Svi su se oni držali za rukicu, tapšali, tetošili i kuražili. Zato je raspad tog autokratskog monolita opasan za cijelo društvo koje trpi štetu.

20.10.2010.
11:29
VOYO logo

"HDZ je stranka korupcije i sazdana je na korupciji. To smo govorili i 2007. godine, kad je to zvučalo malo grubo, a to govorimo i danas", izjavio je šef SDP-a Zoran Milanović gostujući u srijedu ujutro na Hrvatskom radiju u emisiji U mreži prvoga.

Ocijenio je da je HDZ-ova vlast neodgovorna i duboko korumpirana, te je poručio da će ova agonija hrvatske države, s lošim gospodarskim i svim ostalim rezultatima, očito završiti "tek kad se svi u HDZ-u međusobno pohapse".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef socijaldemokrata ironično je kritizirao izjave premijerke Kosor o tome da SDP želi sa Ivom Sanaderom srušiti Vladu, a time i ministra policije Tomislava Karamarka i šefa DORH-a Mladena Bajića.

Kosor fantazira

"Netočno je da mi želimo preslagivanje u Saboru. Mi želimo nove izbore. I dok je Sanader znao povremeno govoriti neistine, vidimo da se premijerka Kosor uvukla u spiralu neistina, ništa drugo više i ne govori. Sad i fantazira o našem dogovoru sa Sanaderom. Neka kaže tko se to u SDP-u drži za rukicu sa Sanaderom, neka kaže imena. Tko, ja, moj stariji sin, Željko Jovanović, Slavko Linić, neka kaže", izjavio je Milanović a prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakvo glasanje Sanadera u Saboru očekuje, rekao je: "Baš me briga. Ali, pretpostavljam da će podržati Vladu Jadranke Kosor, jer on i Zubović, to je njeno društvo, zajedno su se družili po svadbama i pirevima."

Milanović smatra da su Kosor i Karamarko "problem za zemlju" koji treba otkloniti, te da ni glavni državni odvjetnik Bajić nije najbolje rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je osam godina oscilirao kao da je nogometaš, pa je samo važno kad zabija golove, šutio je, ponašao se kao političar, što sigurno nije kazneno djelo, ali je nedostojno državnog odvjetnika. Trebao je mnogo ranije kukuriknuti", rekao je Milanović.

Na pitanje može li EU-pregovore usporiti i afera Polančec, gdje se vodstvo HDZ-a optužuje za pritisak na sud, Milanović je rekao: "Svi su oni dio iste stranke, i Polančec, i Šeks, i ostali. Svi su se oni držali za rukicu, tapšali, tetošili i kuražili. Zato je raspad tog autokratskog monolita opasan za cijelo društvo koje trpi štetu. Sve je to slika Hrvatske, jedna sramota, u kojoj nisam osobno sudjelovao, a ipak se pomalo i ja sramim", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba ruši Vladu?

Milanović je najavio da će u srijedu u Saboru podnijeti inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Jadranke Kosor.

Kako se neslužbeno doznaje HTV, SDP je skupio dovoljan broj potpisa za zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi. Prema saborskom Poslovniku nakon uvrštavanja u dnevni red, do rasprave i glasanja mora proći najmanje sedam, a najviše mjesec dana. Ako se ta točka uvrsti u dnevni red saborske sjednice, Vlada ima rok od osam dana da se o njemu očituje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010150826006 arti-201010190592006 arti-201010180745006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo