očekuju povratak gostiju / Čelnica Turističke zajednice o Adventu: Bit će nezaboravan! Vraća nam se i Ledeni park'

Novost je i da će biti 'eko friendly' jer će zauzimati manje zelenih površina, lampice će se kasnije paliti i ranije gasiti, a voda će se s Adventa reciklirati

4.11.2022.
17:16
VOYO logo

Nadaleko poznati Advent u Zagrebu ove će godine biti najbolji do sada - poručio je to zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je predstavio njegove detalje.

Advent počinje 26. studenog kada se na Zrinjevcu pale lampice i trajat će do 7. siječnja. Održavat će se a 20 lokacija, a nove su Trg Franje Tuđmana gdje će biti zabavni park, zatim Stara Vlaška i Park Grič. Na Gornjem gradu se otvara Muzej ikona, a u Muzeju grada Zagreba otvara se radionica puhanja staklenih kuglica. Žive jaslice će najvjerojatnije biti na Opatovini, a bit će održano i stotinu koncerata i programa za najmlađe. Ponovno se vraća klizalište na otvorenom na Tomislavcu, no na nešto manjoj površini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sitno se broji do zagrebačke zimske bajke. Raskoš adventa vraća se u grad, a ako je suditi po najavama koje smo čuli - trebao bi biti bolji nego ikad. O posebnostima ovogodišnjeg Adventa i njegovoj promociji u svijetu razgovarali smo s direktoricom Turističke zajednice grada Zagreba, Martinom Bienenfeld.

Image
u punom sjaju /

Tomašević predstavio Advent: 'Bit će najbolji do sad'. Otkrio i kako planira uštedjeti

Image
u punom sjaju /

Tomašević predstavio Advent: 'Bit će najbolji do sad'. Otkrio i kako planira uštedjeti

"Ove godine se nadamo da ćemo u suradnji s našim partnerima pripremiti nezaboravan Advent, po uzoru na one koje smo imali i kojima smo se radovali prije dvije pandemijske godine", kaže Bienenfeld.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako će biti mnogo različitih programa - koje i Zagrepčani, a i gosti jedva čekaju. Bit će to, kaže, bogat kulturni program.

"Možda je prerano govoriti o brojkama, međutim u suradnji s našom turističkom industrijom, uistinu očekujemo u Zagrebu veliki dolazak - ne samo naših gostiju iz drugih dijelova Hrvatske, već i iz zemalja gdje Turistička zajednica Grada Zagreba radi kampanju", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako je riječ o 21 tržištu - većinom su to europske zemlje, no prisutni smo i u Americi, kao i u Kanadi.

"Očekujemo uistinu veliki dolazak, povratnike ali i one koji će ove godine tek otkriti Zagreb", govori direktorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je godine poruka adventa bila "Povratak u djetinjstvo", a sad?

"Ove godine, s obzirom da se nadamo da je pandemija uistinu iza nas, veselimo se i radujemo ponovnom zajedništvu, uživanju na adventskim lokacijama. To je nešto što nas ove godine sve povezuje u našem prekrasnom projektu", kaže Bienenfeld.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog inflacije i cijena energenata - u fokus su došle i božićne lampice…

"Ove godine ćemo postaviti jednak broj lampica kao što je to bio slučaj prije, međutim kasnije ćemo ih paliti i ranije gasiti, tako da ćemo, bez obzira na to što je LED rasvjeta, imati određene uštede energije", govori ravnateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, pitanje je i kako će funkcionirati Ledeni park koji se vraća, a koji su očekivali svi sugrađani i turisti.

"On će biti 'eko friendly' jer će zauzimati manje zelene površine, a voda će se obnavljati i reciklirati pa će se na taj način trošiti manje električne energije. Svi se radujemo", zaključuje Bienenfeld.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čarolija se vraća u grad, a započinje 26. studenog - kada se pali prva adventska svijeća na Manduševcu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo