Grabar Kitarović na Facebooku objavila fotografiju sa svog novog radnog mjesta

Od 9. do 19. veljače novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sa svojim timom boravi u Vili Weiss, odnosno do završetka mandata aktualnog predsjednika Ive Josipovića.

9.2.2015.
8:46
VOYO logo

Sa svog novog radnog mjesta objavila je i tijekom jutra na Facebook profilu i prvu fotografiju.

''[PRVI RADNI DAN U PRIVREMENOM UREDU] Prvi radni dan izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u privremenom uredu u zagrebačkoj Vili Weiss'', stoji uz fotografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Grabar Kitarović je sa svojim najužim timom suradnika Jadrankom Jureško Kero, Mladenom Pavićem i Matom Radeljićem od izbora radila u zagrebačkom hotelu Sheraton, gdje se odradio i dio priprema za inauguraciju.

Predstojnik Ureda

Sadašnju Vilu Kolindi Grabar Kitarović na raspolaganje je dao Ured Predsjednika s kojim njezin tranzicijski tim dobro surađuje posljednjih dana. Mnogi će sigurno biti začuđeni ovim potezom Josipovićeva ureda s obzirom na to da je Vlada Uredu Predsjednika nedavno oduzela sve nekretnine osim vile u Visokoj, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, navodno se ne navode rokovi, pa Ured službeno još može raspolagati i spomenutom vilom. Inače, u prostor Vile Prekrižje osim uskog tima suradnika nove predsjednice stići će i budući predstojnik Ureda Domagoj Juričić te neki od savjetnika poput Ante Deura i Josipa Buljevića. Navodno bi se uskoro trebalo znati i ime glasnogovornika Kolinde Grabar Kitarović.

Ostavka na članstvo

Tako je riješen barem dio 'prostornih' problema nove predsjednice koji su nastali nakon što je Vlada kao predsjedničke nekretnine utvrdila samo vilu u Visokoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je sigurno da će primopredaja vlasti između nove predsjednice i predsjednika Josipovića biti na Pantovčaku nakon 18. veljače, kad završava njegov mandat. Do tada Kolinda Grabar Kitarović mora obaviti i neke druge formalnosti poput dobivanja službenih rezultata izbora u DIP-u. Također će danas poslati obavijest predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku o ostavci na članstvo u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo