ODGOVORILI NA NAŠ UPIT / HEP i Grad Zagreb i dalje prebacuju lopticu za nestašicu tople vode, a građani mogu samo čekati

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL/Čitatelj Danas.hr

Iz Grada Zagreba kažu da uporišta koja drže cjevovod u HEP-u su bila potkopana i da su se pomaknula. Poručuju da su njihove interventne ekipe bile na terenu u roku od 15 minuta...

15.5.2023.
18:30
Borna Filic/PIXSELL/Čitatelj Danas.hr
VOYO logo

Stanovnici 12 zagrebačkih naselja od petka poslijepodne nemaju tople vode. Iz HEP-a su nam detaljno opisali što se dogodilo i zašto je došlo do toga da tisuće građana nemaju tople vode.

Image
HEP KAŽE DA JE KRIV GRAD /

Tople vode u Zagrebu i dalje nema, ljuti i studenti: 'Kako da ju zagrijem, kuhala ne smijemo imati, kuhinje se raspadaju'

Image
HEP KAŽE DA JE KRIV GRAD /

Tople vode u Zagrebu i dalje nema, ljuti i studenti: 'Kako da ju zagrijem, kuhala ne smijemo imati, kuhinje se raspadaju'

"Obustava isporuke tople vode zbog kvara u postrojenju ELTO Zagreb, a do kojeg je u petak poslijepodne došlo, je zbog propuštanja cijevi tvrtke Grada Zagreba Vodovoda i odvodnje d.o.o.", rekli su te poručili da su u 14:22h zatražili intervenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da su "radnici Vodoopskrbe i odvodnje Grada Zagreba zatvorili magistralnu cijev tek u 15:30 sati, zbog čega je došlo do isticanja ogromne količine vode koja je poplavila pogon Elektrane Toplane", a poručuju i da je upravo taj magistralni cjevovod zatvoren na vrijeme, do svega ovoga ne bi ni došlo, odnosno tople vode bi bilo.

Image
Foto: HEP

Na naš upit sada su odgovorili i iz Grada Zagreba. Ukratko, kažu da uporišta koja drže cjevovod u HEP-u su bila potkopana i da su se pomaknula. Poručuju da su njihove interventne ekipe bile na terenu u roku od 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov odgovor objavljujemo u cijelosti:

"Dana 12. svibnja 2023. godine na lokaciji Zagorska ulica 1 došlo je do rastavljanja dijelova cjevovoda uslijed građevinskih radova koje je izvodilo HEP-Toplinarstvo d.o.o. unutar dvorišta u svom vlasništvu. Naime, betonska sidra (uporišta) koja drže stabilnost cjevovoda na mjestima skretanja cjevovoda bila su potkopana i pomakla su se iz svog ležišta. Slijedom, došlo je do istjecanja vode, koja je u nekoliko minuta poplavila dvorište i objekte ispod razine terena, dok je ostala količina vode otjecala kroz kanalizacijske slivnike u sustav odvodnje do trenutka zatvaranja dotoka. Interventne ekipe Vodoopskrbe i odvodnja d.o.o.. su po prijavi od strane HEP - Toplinarstvo d.o.o. bile na lokaciji u roku od 15 minuta te pokrenule postupak zatvaranja dotoka vode (voda se mora postepeno zatvarati da ne bi došlo do naglog rasta tlaka u ostatku cjevovoda, a samim time i do pucanja cijevi) na više lokacija na magistralnom cjevovodu DN500. Protok kroz mjesto istjecanja na magistralnom cjevovodu DN500 u potpunosti je zaustavljen u roku od 50-ak minuta", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HEP

Na ovaj su način ustvari odgovorili HEP-u da oni nisu odgovorni za ovaj kvar, a na pitanje što Tomašević savjetuje građanima i zna li odgovor kada će sve biti riješeno - nisu odgovorili.

I dok jedni na druge svaljuju krivicu, dio građana i dalje će biti bez tople vode, najmanje do srijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo