IZ TRGOVINA HITNO POVUČENI KEKSI ZA DJECU: / Desert s okusom jabuke pun je kancerogenih tvari!

Image

Hrvatska agencija za hranu i Ministarstvo poljoprivrede izvijestili su potrošače da se iz prodaje povlači Keks za djecu s okusom jabuke belgijskog proizvođača Belkorn.

29.9.2017.
9:58
VOYO logo

Povlače se keksi pod oznakom lot broja 171401 s rokom trajanja do 3. travnja 2018. i lot broj 171905 s rokom trajanja do 12. svibnja 2018. zbog prisutnosti povećanog sadržaja akrilamida.

Akrilamid je tvar koja prirodno nastaje u hrani koja se pripravlja na visokim temperaturama, iznad 120 stupnjeva Celzijevih, prilikom pečenja, roštiljanja, prženja u fritezi itd. Znanstveni odbor za kontaminante u prehrambenom lancu (CONTAM) izradio je Znanstveno mišljenje o akrilamidu u hrani u kojem su potvrdili prijašnje procjene da akrilamid u hrani potencijalno povećava rizik od razvoja raka kod potrošača svih starosnih skupina. Zbog niske tjelesne mase, djeca su najizloženija skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani.

Kupce se moli da provjere jesu li kupili navedeni LOT Keksa za djecu s okusom jabuke 150 g Belkorn Biscuits te da proizvod vrate u najbližu bio&bio trgovinu, gdje će im biti osiguran povrat novca ili zamjenski proizvod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo