NOVI HRVATSKI BROJ JEDAN / Izabrali smo najuspješniji hrvatski dance hit 90-tih!

Image

Legendarni hit 'Tek je 12 sati' jedne od najslavnijih dance grupa zasjeo je na prvom mjesto ljestvice najuspješnijih hrvatskih dance hitova devedesetih.

14.11.2014.
23:18
VOYO logo

Legendarni hit „Tek je 12 sati“ jedne od najslavnijih dance grupa zasjeo je na prvom mjesto ljestvice najuspješnijih hrvatskih dance hitova devedesetih.

E.T., odnosno Electro Team, dance himnu je izbacio davne 1993., a pjesma je danas jednako popularna kao i prije dvadeset i jednu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Imali su oni i prije pjesama, međutim ova ih je digla u nebesa. Vanna, Adonis, Darko i Miro Buljan, apsolutno neizbježan u toj cijeloj ekipi. To je definitivno pjesma koja je izazvala revoluciju, u to vrijeme je zvučala svjetski. Svjetska produkcija, svjetska melodija, svjetsko pjevanje, sve je bilo svjetski!“, kazao je BorisĐurđević, kolega i suvremenik na tadašnjoj dance sceni.

Electro Team je 1987. godine osnovao Adonis Čulibrk – Boytronic. Grupa je bila inspirirana legendarnom hip hop/electro grupom Mantronix. U to vrijeme sastavu se na Boytronicov poziv pridružio Dáreal, te započinju period demo snimki u kojemu su stvorili nekoliko hitova. Sastav je 1990. godine ostvario suradnju s IlanomKabiljom, koji je bio producent na nekoliko skladbi. U to vrijeme Kabiljo je imao duet s IvanomRanilović pod nazivom Ilan & Ivana. Ivana Ranilović prihvaća ponudu E.T.-a i pjeva prateće vokale na skladbama, 1990. godine prvi su hrvatski sastav koji se pojavio na MTV-u i to sa demo skladbom. 1993. godine premijerno izvode pjesmu "Tek je 12 sati", koja postaje veliki hit, a nekoliko godina kasnije će je novinari i glazbeni kritičari proglasiti hitom desetljeća u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na devedesete nas je podsjetio i NevenCiganović, a šljokice, sjaj i glamur nije zasjao samo na njegovu tijelu tijekom prisjećanja na prvi i jedini hit njegova alter ega „Toyboy“ i pjesme „Candyman“. Dokazali smo da legendarna „Šumica“ i „Iza ponoći“ zvuče jednako dobro kao i prije gotovo dvadeset godina, a njihove ponosne vlasnice jednako dobro izgledaju kao i u ta davna vremena. Po njima se, tvrdi naš voditelj Davor Dretar Drele, ne bi dalo zaključiti da su devedesete bile tako davno.

Vječnih dance hitova smo se prisjetili i uz EmilijuKokić, u goste nam je došao i modni sveznadar BorutMihalić te MatijaVuica i JuricaPopović koji su nam otkriti zašto je „Linđo“ svojevremeno bio na crnoj listi. Naš voditelj je još jednom pokazati zavidno plesno umijeće, a naš stručni tim, predvođen glazbenim guruom SinišomŠkaricom, predvodio potragu za najuspješnijim hrvatskim dance hitom devedesetih!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li znali…

Da se grupa „Roxy“ smatra najboljom plesnom grupom devedesetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Josipa Pavičić Yo u javni život kročila kao pjevačica, a nakon toga se okušala kao novinarka, voditeljica, spisateljica i kuharica.

Da je prvi i jedini singl Nevena Ciganovića pjesma“ Candyman“. Otpjevao ju je pod umjetničkim imenom Toyboy, a nije bio baš zadovoljan kako je ispala.  Naime, želio je da pjesma zvuči kao Mineini „Vrapci i komarci“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da u spotu za Velininu pjesmu „Sherry, sherry“ pleše Maja Šuput.

Da je pjesma „Afrika“ Dina Dvornika 1996. godine osvojila nagradu Porin za pjesmu i hit godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je pjesma „Tek je 12 sati“ na prvom Porinu 1994. nagrađena kao „Najbolja izvedba s vokalom“ i „Najbolji video klip“.

Potragu nastavljamo za točno tjedan dana! U petak, 21. studenog u 20 sati tražimo najuspješniji rock bend u Hrvatskoj! Vidimo se na RTL Televiziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo