RAFALEI STIGLI KUĆI / Plenkovića pitali je li Zlatko Hasanbegović kandidat za ministra kulture. Evo što je odgovorio

Rafalee su dovezli hrvatski piloti koji su se za njihovo korištenje obučavali 15 mjeseci

25.4.2024.
14:45
VOYO logo

Prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale sletjelo je na Pleso. Održan je svečani program na kojem su govorili predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednika Sabora Gordan Jandroković. Rafalee su dovezli hrvatski piloti koji su se za njihovo korištenje obučavali 15 mjeseci. 

"Veliki projekt i veliki posao", kazao je Plenković. Zahvalio je svima na trudu. "Moje misli su s pilotima. U mislima sam s pripadnicima HV -a, hrvatskim braniteljima. Sada je Hrvatska snažnija, članica smo NATO-a, EU, Schengena, kazao je. "Veselim se da će naši piloti i cijeli hrvatski narod imati na raspolaganju šest aviona idućih 40 godina i da će oni biti čuvari naše sigurnosti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio zahtjevan i stručan posao da odaberemo najbolje avione", kazao je. "Rafalei će biti čuvari naše sigurnosti. Jačat ćemo i protuzračnu obranu, i mornaricu", naglasio je premijer.

Image
IMA SLIKE, NEMA TONA /

Prvi susret Milanovića i Plenkovića nakon izbora: Nisu se ni pogledom 'očešali'. Jandroković kao tampon zona

Image
IMA SLIKE, NEMA TONA /

Prvi susret Milanovića i Plenkovića nakon izbora: Nisu se ni pogledom 'očešali'. Jandroković kao tampon zona

Susret s Milanovićem

"Pa vidjeli smo se, nemamo neku posebnu potrebu razgovarati", kazao je Plenković na pitanje je li pričao s Milanovićem. "Manjine su na mojoj strani, a ja na njihovoj", dodao je na pitanje o manjinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovori o većini

"Nismo razgovarali niti o jednom imenu, niti resoru", kazao je na pitanje je li Zlatko Hasanbegović kandidat za ministra kulture.

"S koruptivnim Mostom i SDP-om i njihovim partnerima nećemo pregovarati", dodao je. "Razgovarat ćemo sa svima koji su odgovorni. Imali smo praktički izbore koji su skoro bili neregularni, kršenje Ustava od Milanoviće", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božinović: Sretan sam

"Kako ne bih bio sretan, ovo je sjajan stvar za Hrvatsku. Ovo je prva Vlada koja je zagrizla i ponosan sam što sam dio te Vlade. Bez uključenja predsjednika vlade ne bi došlo do ovako strateškog trenutka", kazao je Davor Božinović.

"Ovo je veliki dan za HV. Ovo je ostvarenje svih naših pilota. Niima je bio san da pobijede ali i da lete zrakoplovima porizvdeneim na Zapadu", kazao je bivši ministar Damir Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo