Jaca otvorila tehnički neispravno rodilište

Iako je premijerka Jadranka Kosor 14. prosinca pompozno otvorila novo rodilište u Splitu, prva beba tamo neće biti rođena sve do 8. siječnja, dok se ne otklone tehnički nedostaci.

18.12.2009.
16:03
VOYO logo

''Ovo je vrlo važan događaj za Split i Hrvatsku'', poručila je Jadranka Kosor pred 2000 ljudi prilikom svečanog otvorenja rodilišta u Splitu.

Otvaranju je, osim gradonačelnika Željka Keruma, prisustvovao i ministar Darko Milinović, koji je rekao da ''nema Splita do Splita'', te da sada ''nema rodilišta do splitskog rodilišta''. No, ono što ni premijerka ni ministar nisu napomenuli jest da je rodilište otvoreno, a da nije zadovoljilo sve tehničke uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Slobodna Dalmacija piše da rodilište neće biti otvoreno do 8. siječnja 2010. godine jer zgradu treba kompletno očistiti i sterilizirati.

Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Dujomir Marasović potvrdio je spomenute informacije te dodao da se upravo odvija primopredaja rodilišta između izvođača radova, tvrtke Zagorje-Tehnobeton i Ministarstva zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da otklanjanje 'sitnih' tehničkih problema traje malo duže zbog božićnih i novogodišnjih praznika. Marasović je ujedno za Slobodnu demantirao navode da se s preseljenjem u novo rodilište kasni zbog isporuke namještaja tvrtke Tlos iz Zagreba.

Prethodni članak:

arti-200912140362006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo