ŠOK NA BURZI / Jamčili Agrokoru u iznosu od 18,9 milijardi kuna: vrijednost Leda je 0 kuna?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prije krize tržišna vrijednost kompanije Ledo bila je oko 3,1 milijardi kuna, a uslijed kriza, računa li se posljednja cijena dionice, vrijednost je bila oko milijardu kuna.

26.5.2017.
19:30
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Ledo je na Zagrebačkoj burzi objavio da njegove obveze na temelju izdanih jamstava Agrokoru iznose 18,9 milijardi kuna. Sredstva su odobrena na temelju zadužnica i mjenica, a vjerojatno prije svega za kredite koja su odobrena koncernu. S takvim obvezama, vrijednost Leda je nula, piše Večernji list.

Naime, prije krize tržišna vrijednost te kompanije bila je oko 3,1 milijardi kuna, a uslijed krize, računa li se posljednja cijena dionice, vrijednost je bila oko milijardu kuna.  Dionicama te kompanije, kao i ostalima u sastavu Agrokora ne trguje se na burzi dok se ne izrade točna financijska izvješća. Izvanredni povjerenik Ante Ramljak već je ranije izrazio sumnju u točnost financijskih izvješća, što se pokazuje i točnim. Već je kod obveza Agrokora otkrivena rupa od 3,7 milijardi kuna. Stanje imovine revizija bi trebala objaviti u srpnju, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo