Zanima vas u kakvoj se vodi kupate? / Jesu li gradski bazeni i toplice sigurni za kupače? Provjerili smo kvalitetu bazenske vode!

'Voda za kupanje iz bazena uzima se jednom mjesečno', kazali su u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'

3.7.2019.
17:10
VOYO logo

I dok dio sretnika osvježenje traži na moru, drugi to rade na gradskim bazenima i u toplicama. Istodobno se mnogi pitaju kakva je kvaliteta vode u koju ulaze.

Kako bismo provjerili imaju li građani razloga za brigu, proveli smo istraživanje. U Osijeku, Zagorju i Zagrebu provjerili smo kvalitetu bazenske vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stotine kupača iz Zagreba osvježenje je pronašlo na otvorenim Bazenima na Šalati. Razloga za brigu, kako se čini, nemaju jer se svaki dan nadopunjuje voda u bazenu, a svaki sat provode se i ispitivanja klora i pH vrijednosti.

Kupači zadovoljni

"Mi dolazimo svaki vikend i voda je stvarno čista. Evo sad smo i preko tjedna, super je voda", rekla je Tanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema trenutno nikakvih problema s čistoćom, mislim, tek je početak sezone, ali za sada se čini u redu", kazao je Marko.

Da nema razloga za brigu tvrde i iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Istraživanja koja su proveli pokazuju da je bazenska voda u Zagrebu iznimne kakvoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voda za kupanje iz bazena uzima se jednom mjesečno

"Voda za kupanje iz bazena uzima se jednom mjesečno, znači na bazenima koji su pod ustanovom za upravljanje sportskim objektima, isto tako voda se uzima i iz hotelskih i školskih bazena", kazala je voditeljica Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu voda NZJZ "Dr. Andrija Štampar", Sanja Tolić.

Problema s čistoćom vode u bazenima nemaju ni kupači u Osijeku koji se bez ikakva straha mogu prepustiti osvježenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voda je čista, može se naći osvježenje, kako ne! Super je za osvježiti se", rekla je Marija.

No, uz kupanje na gradskim bazenima za kupače na kontinentu postoji još jedna opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta vam je gradskih kupališta?

Za sve one kojima je dosta gradskih kupališta, tu su toplice s ljekovitom geotermalnom vodom, a u bazenima je temperatura vode između 28  i 31 stupanj.

Terme Jezerčica radnim danima posjeti 700 ljudi, a za vikend - i više od 3000 posjetitelja. Razlog je to za češću kontrolu i promjenu vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakodnevnim pražnjenjem bazena trudimo se ljudima stvarno ponuditi što bolju kvalitetu vode i što bolju uslugu", poručio je voditelj bazena Terme Jezerčica Ernest Horvat.

A sve one koji se brinu za njihovo zdravlje, kupači će sigurno nagraditi - novim posjetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo