ZBOG MEĐUNARODNOG SUMMITA / Još danas gužve u Zagrebu i posebna regulacija prometa: Provjerite koje dijelove grada je najbolje izbjegavati

Image

Iz policije pozivaju na poštivanje uputa i naredbi policijskih službenika

25.10.2022.
8:06
VOYO logo

U Zagrebu se još danas održava Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme zbog čega se na području Zagreba i Velike Gorice očekuje dolazak i boravak većeg broja predsjednika i predsjednica Parlamenata i Parlamentarnih skupština te međunarodnih organizacija.

Zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti, uspostavit će se privremena regulacija prometa te tom prilikom može dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja odvijanja prometa uz nazočnost policijskih službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim navedenog, na području užeg centra grada Zagreba, 25. listopada od 6 sati do 22 sata, uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama "Stop - policija", a o čemu su vlasnici vozila i stanari zgrada na navedenim lokacijama već upoznati, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

"Slijedom svega navedenog, pozivamo građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake, na razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana. Također, pozivamo građane na dosljedno poštivanje uputa i naredbi policijskih službenika kao i poštivanje pravila navedenih u privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama", poručili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zračna luka Franjo Tuđman – Buzin

Image

Novi Zagreb

Image

Trnje – Centar

Image

Gornji grad

Image

I zbog nogometne utakmice vrijede posebna pravila. Naime, od 6 sati za sav promet će biti zatvoreno:

  • parkiralište ispred zapadne tribine stadiona „Maksimir“
  • parkiralište nekadašnje tržnice Borongaj
  • poligon za obuku vozača
  • parkiralište kod bazena Svetice
  • parkiralište od Spomenika bacaču diska do zapadnog parkirališta stadiona „Maksimir“
  • Ulica Divka Budaka od nekadašnje tržnice Borongaj do bazena Svetice
  • Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici
  • zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta-Zagreb na Trgu J.F. Kennedyja.

Iz policije su savjetovali građanima da automobile, ako njima dolaze, parkiraju na drugim dijelovima grada te se do stadiona upute pješke ili javnim prijevozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će s policijskim službenicima na dan održavanja javnog okupljanja sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena", priopćeno je iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo