SVE JE BRUTO I NETO / Kakvu je štetu gospodarstvu nanijelo ispadanje Hrvatske?

Prodaja televizora u vrijeme Europskih prvenstva tri je puta veća nego u ostatku godine, a prema procjenama pivara svaka utakmica industriji donese oko deset tisuća hektolitara piva.

19.6.2012.
18:42
VOYO logo

Nada je trajala do zadnjeg časa, cijela zemlja do ponedjeljka navečer je disala kao jedno. Čak i kad se zatresla hrvatska mreža.

Kockice su danas rijetko viđen motiv. Život ide dalje, kažu navijači, ali i Euro - bez Hrvatske.

Razmišljanje o problemima zamijenilo je ono pozitivno - o pobjedi. Bar na trenutak, to je bila korisna psihološka prva pomoć.

Skockali su se svi! Dok su jedni u Poljskoj podržavali reprezentaciju, drugi su u Hrvatskoj pomagali gospodarstvu.

Kockice na suncobranima, vuvuzelama, majicama i kratkim suknjama, hektolitri piva i  kladionice - sve je to Hrvate itekako koštalo. Prodaja televizora u vrijeme Europskih prvenstva tri je puta veća nego u ostatku godine, a prema procjenama pivara svaka utakmica industriji donese oko deset tisuća hektolitara piva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL



Da je reprezentacija prošla u četvrtfinale i ondje kao u Austriji odigrala četiri utakmice potrošilo bi se 160 milijuna eura. Popilo bi se oko 72 milijuna eura piva. 30-ak bi zaradile kladionice, a preostalih 58 milijuna otpalo bi na ostale gospodarske grane.

Možda bi i tapir Robi dobio koji novi navijački rekvizit, ovako mu za kraj  dugujemo ispriku. Iako je nakon podrobnog razmišljanja ipak posegnuo za španjolskom loptom, želja za pobjedom očito nas navela na pogrešnu interpretaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo