Kreativno I DUHOVITO / Kaštelani poslali snažnu poruku vlastima: Na karnevalu predstavili Angelu Merkel koja doji Plenkovića

Poznati po izazivanju snažnih reakcija, Kaštelani ni ove godine nisu razočarali

17.2.2020.
7:57
VOYO logo

Ovaj vikend mnogi hrvatski gradovi su okupirani i pod opsadom maškara.

Tradicionalno tijekom veljače i ožujka diljem Hrvatske slavi se fašnik. Tako su fašničke povorke prošle i Splitom te su rasplesale cijele ulice uz zvukove sambe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovniku su zasvirale gajde, u kamion se ukrcalo stado ovaca, a Stradunom se prošetao i koronavirus iz Kine.

U Karlovcu su glavnu riječ vodili zatvorenici, a gradonačelnik Damir Mandić ove je godine ključ grada predao milom, pa mu je glava bila pošteđena nove frizure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Samoboru prava atrakcija odvila se u okrilju noći kada su maškare "zarobile" Krešu Beljaka na pozornici koji nevoljko i pod prisilom predao ključ fašničkim "vladarima".

U Kaštel Kambelovcu se i ove godine odvija poseban događaj koji izaziva niz reakcija, a zove se spaljivanje krnje. Kaštelani su se odlučili referirati na nedavne zločine događaje iz Hrvatske te su spalili božicu pravde jer, kako sami kažu, u Hrvatskoj vlada krivosuđe, a ne pravosuđe. Smatraju kako oni koji bi trebali biti iza rešetaka slobodno šetaju ulicama i da ukoliko kao društvo želimo napredovati uistinu moramo mijenjati sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Kaštelani su imali još jednu udarnu točku, a to je lik njemačke kancelarke Angele Merkel koja doji hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Tvrde kako od Europske unije u Hrvatskoj korist imaju samo oni na vlasti, dok narod nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa istom maskom predstaviti će se idući tjedan na riječkom karnevalu.

"Plenković sisa europsku sisu, a mi smo bebe. Sisamo svi mi. Možda će i nama nešto malo ostat", rekla je jedna od sudionica karnevala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaštelani su prošle godine spalili lik Milorada Pupovca na čak dva mjesta. Također je gorio lik Andreja Plenkovića, a prije dvije godine gorjela je i gay slikovnica. Primjeri su to koji su izazvali oštre reakcije u Hrvatskoj, kako od javnosti tako i od vlasti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo