Koncert i čajanka za spas Botaničkog vrta

10.3.2011.
16:53
VOYO logo

Inicijativa za Marjan pozvala je građane da se u subotu, 12. veljače, s početkom u 12 sati, odazovu prosvjedu kojom se želi upozoriti na katastrofalnu situaciju u Botaničkom vrtu na Marjanu.

U nekadašnjim staklenicima, među uvenulim biljkama i razbijenom staklu, održat će se kraći koncert klasične glazbe, a nakon toga čajanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neskladom između devastiranog prostora i opojnih zvukova klasičnih melodija nastojat će se upozoriti da sadašnja 'smrt' Botaničkog vrta ne mora ujedno biti i njegova trajna sudbina", navodi se u priopćenju Inicijative za Marjan.

Traže da se što prije provede u djelo nedavna odluka Gradskog vijeća da se sredstva za upravljanje Marjanom dodjele Javnoj ustanovi za upravljanje Park-šumom Marjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon koncerta, čajanke i konferencije za novinare pozvat će građane u šetnju do Banovine, gdje će ostaviti tegle s uvelim biljkama.

Kaznena prijava zbog natječaja za uređenje plaže

Inicijativa za Marjan podnijela je u srijedu protiv "nepoznatog počinitelja" kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu u povodu zaključka o prihvaćanju programa općih uvjeta natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja kupališta i ugostiteljske građevine na sjevernoj strani Marjana, odnosno za plažu Prva voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativa za Marjan, koja je u siječnju organizirala prosvjed u park-šumi Marjanu protiveći se namjeri Fani Horvat, nevjenčane supruge gradonačelnika Željka Keruma, da na plaži Prva voda posredovanjem privatne tvrtke "Laterna" gradi ugostiteljski objekt, u današnjem priopćenju ne navodi tko je "nepoznati počinitelj", t.j. donositelj zaključka, ali navodi da se u tom zaključku i samoj provedbi natječaja prepoznaje "niz kaznenih djela".

Vezani članci:

arti-201102010592006 arti-201101180371006 arti-201101230013006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike