Kosor za rođendan dobila trule krumpire!

Veliku tortu na kojoj su bila tri trula krumpira, tri male rajčice i nekoliko osušenih listova salate nosili su prosvjednici, stotinjak radnika TESU-a, koji već šest mjeseci nisu primili plaće.

1.7.2010.
16:55
VOYO logo

arti-201007010113006''Želimo joj sve ono što i ona želi radnicima TESU-a i nadamo se da će od ovih krumpira uspjeti napraviti krumpir-salatu da nahrani gladne radnike TESU-a'', kazao je Rajko Kutlača, povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera u Uljaniku.

Uljanikova Tvornica električnih strojeva (TESU), koja je u vlasništvu Ministarstva financija, stopostotni je izvoznik, ali ne može realizirati poslove jer joj je račun blokiran, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici, njih 130, na problem tvornice koja nema novca za početak proizvodnje upozoravaju već nekoliko mjeseci. Posljednju su plaću primili za studeni, a potom tek nešto novca iz sindikalne blagajne solidarnosti. Nakon štrajkova u proljeće, najdulji je trajao osam dana, izišli su ovog tjedna na ulice Pule, a od gradskih i županijskih vlasti traže da lobiraju kako bi im država pomogla da dobiju kredit u visini od približno pet milijuna eura.

Tvornica stalno ima zahtjeve za nove poslove od partnera iz Europe, pa čak i Skandinavije jer su na cijeni male hidroelektrane i vjetroelektrane s unikatnim strojevima koje TESU proizvodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Treba, međutim, novca za početak proizvodnje koji država, unatoč obećanjima, ne osigurava'', rekao je Kutlača.

Ispred zgrade županije u Puli prosvjednike je dočekao dožupan Valerio Drandić i obećao da će lobirati u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dovoljan je jedan potpis da radnici TESU-a dobiju plaću i poslove. Ako tog potpisa ne bude, neka potpišu svoje ostavke'', kazao je Đino Šverko iz Sindikata metalaca.

arti-201007010443006Radnici su nosili transparent sa slikama premijerke, ministra Šukera, Karla Radolovića i Jakovčića, od kojih očekuju potpis za potreban kredit za koji Vlada treba dati jamstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućeg tjedna će, ne bude li rezultata na skupštini TESU-a, radnici krenuti u Zagreb i prosvjedovati ispred Ministarstva gospodarstva, piše Večernji list.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo