Linić: Neće biti bolje, treba nam nekoliko godina

Pred ministrom financija Slavkom Linićem slijedi obrana rebalansa u Saboru. Smatra da će zastupnicima objasniti zašto do njega treba doći na način na koji je Vlada zamislila.

14.3.2014.
14:31
VOYO logo

Linić je rekao i da je država prezadužena, a i da će novih zaduženja biti.

"Zaduženja će biti i na domaćem i na međunarodnom tržištu, ali budimo iskreni, našim zaduženjem krajem prošle godine mi dosta mirno sada ponosimo pojedine manjkove u državnom proračunu, manje prilive", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponavljanje scenarija iz Račanovog doba

Prokomentirao je i ukidanje dodataka za vjernost službi. Na pitanje može li se ponoviti scenarij iz Račanovog doba kada su sudovi bili zatrpani tisućama tužbi, Linić je odgovorio da je proces borbe protiv prekomjernog deficita novost u Hrvatskoj te da je Vlada pokušala elaborirati na koji način treba donijeti mjere. Upravo je jedna od mjera ukidanje dodataka, kaže Linić koji naglašava i da ustavna rješenja pokazuju da Vlada ima na to pravo.

"Ali u isto vrijeme vjerujemo da ćemo s određenim dijelom sindikata naći razumijevanje jer nama je želja da kroz kolektivne ugovore riješimo taj dio", istaknuo je Linić koji je na primjedbu da će, iako njegovo objašnjenje zvuči logično, građani ipak ostati bez nekoliko stotina kuna u novčaniku i pitati se kada će biti bolje, ustvrdio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je - neće biti bolje, nama doista treba nekoliko godina da Hrvatsku ponovno vratimo u proizvodnju, veći izvoz, da, jednostavno to gospodarstvo ponovno počne raditi i investirati", rekao je između ostalog ministar financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo