Mahnite im, vožnju ćete platiti jeftinije!

Baš kao nekada, Zagrepčani ponovno imaju mogućnost zaustaviti taksi mahanjem! Uz to, onaj tko taksi pozove rukom, a ne telefonom ili dolaskom na taksi stajalište, vožnju će platiti 10 kuna manje

10.8.2011.
13:42
VOYO logo

Popust od 10 kuna može se dobiti samo od kod taksista čiji su automobili oblijepljeni posebnim naljepnicama. Riječ je o inicijativi desetak taksista Udruženja Radio Taksi Zagreb koji će na taj način pokušati konkurirati Taksi Cammeu.

No, pitanje je hoće li ta inicijativa naići na odobravanje samog udruženja, odnosno hoće li ti pojedinci možda zbog toga snositi sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijator akcije "Mahni za popust" Siniša Trupeljak kaže da nije riječ o mijenjanju tarife i odluci Udruženja nego o akciji pojedinaca za koju ne zna koliko će trajati.

"Samoinicijativno sam pokrenuo akciju kojoj se odazvalo desetak taksista, a kojom ne zadirem u dosadašnji cjenik. Ako mi smanjimo cijenu, pa konkurencija smanji cijenu, pa opet mi i tako u krug, neće nitko od nas opstati. I dalje vozimo po istim cijenama dok čekamo na taksi stajalištu, a mahanjem nas netko može zaustaviti na cesti, po povratku s već odrađene vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dan nakon što sam zalijepio naljepnicu na automobil imao sam tri 'mahalice'. Dakle, svojevoljno se odričem svojih 10 kuna, više ću voziti, a razliku ću kompenzirati vremenom koje bi inače proveo na taksi stajalištu. Želimo da građani shvate da je taksi jeftiniji od tramvaja, jer ZET subvencionira Grad, a nas nitko", kaže Trupeljak za Jutarnji list.

Tražit će manje taksi dozvola

Na zagrebačke ulice na jesen će stići novi konkurenti, poput Eko taksija i Zubakove tvrtke Oryx. U udruženju kažu da se žele prilagoditi novonastaloj situaciji, ali tvrde, cijenu usluge ne mogu dodatno snižavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuju da će se žaliti Gradu i tražiti od njih partnerstvo, a vjerojatno i smanjenje broja taksi dozvola po uzoru na, tvrde, europske zemlje gdje je omjer taksi vozila i stanovnika 1:1000.

Vezani članci:

arti-201108010328006 arti-201107110491006 arti-201107150019006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo