zaradio 160 milijuna dolara / Michael Jackson je najunosnija preminula zvijezda!

Image
Foto: Pixsell

Nakon što ga je prošle godine s prvog mjesta istisnula glumica Elizabeth Taylor, Jackson se ove godine vratio na prvo mjesto s posthumnom zaradom od 160 milijuna dolara. Jackson je umro 2009. godine, a Taylor 2011.

24.10.2013.
11:31
Pixsell
VOYO logo

Američki pjevač Michael Jackson ponovno vodi na top listi zarade preminulih slavnih osoba i u protekloj godini pretekao je Elvisa Presleya i strip-crtača Charlesa Schulza, objavio je magazin Forbes.

Nakon što ga je prošle godine s prvog mjesta istisnula glumica Elizabeth Taylor, Jackson se ove godine vraio na prvo mjesto s posthumnom zaradom od 160 milijuna dolara. Jackson je umro 2009. godine, a Taylor 2011.

"Većinu novca zaradio je od dvije predstave Cirque du Soleil, kataloga Mijac Music, prodaje glazbe i od prihoda koje nosi polovica udjela u korporaciji Sony/ATV koja ima među ostalim izdavačka prava na neke hitove Beatlesa, Lady Gage, Eminema i Taylora Swifta", naveo je Forbes.

Presley, koji je umro 1977., na dalekom je drugom mjestu s 55 milijuna dolara, a Schulz (umro 2000.), autor Peanutsa, na trećem sa 37 milijuna dolara zarade. Elizabeth Taylor na četvrtom je mjestu s 25 milijuna dolara.

Reggae zvijezda Bob Marley, koji je umro prije 32 godine, na petom je mjestu s 18 milijuna dolara i samo u proteklih 20 godina prodao je ploče u vrijednosti 75 milijuna dolara.

Na popisu je i fizičar Albert Einstein, preminuo 1955., koji je na osmom mjestu s prihodima 10 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo