iskoristio svoja znanja / Napravio biznis na češnjaku: 'Odrastao sam na zemlji, to mi je u krvi'

Za 40 kuna po kilogramu, poštom ili osobno na vrata, stiže vam češnjak bez pesticida

4.12.2018.
15:30
VOYO logo

Neobične poduzetničke ideje dosjetio se Našičanin koji je iskombinirao modernu tehnolgiju i tradicionalni uzgoj češnjaka.

Ono što uzgoji na bakinoj zemlji, ne prodaje na tržnici, već putem internta. Češnjak se dostavlja poštom ili osobno, a broj telefona za dostavu češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuli ste za dostavu pizze, ali jeste li ikada čuli za dostavu češnjaka? I to domaćeg, prvoklasnog. No upravo se time bavi Davor iz Našica. Inače je projekt menadžer u velikoj tvrtki, pa je dobro iskalkulirao da mu je ovakva prodaja češnjaka – dobra zarada.

"Počeli smo prodaju češnjaka putem Facebooka, za sada na osobnom profilu, zatim na njuškalu i gledamo digitalne kanale koji mogu pospješiti prodaju domaćeg proizvoda”, otkriva Davor Kovač iz OPG-a Miro Kovač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer uskoro, uz pomoć zadruge otvara i web shop putem kojeg će također prodavati proizvod koji sam proizvodi uz pomoć oca i majke koja brižno plete češnjak u vijenac kako bi I estetski bio primamljiv kupcima.

“Odrasli smo na zemlji pa nam je to u krvi. Tako smo i svoju djecu odgojili I tako radimo”, dodaje Mira Kovač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A rade i potpuno prirodno, pa se češnjak i te kako razlikuje od onog kineskog u trgovačkim lancima. Za 40 kuna po kilogramu, poštom ili osobno na vrata, stiže vam češnjak bez pesticida. Idealan za drugu slavonsku deliciju, kobasice.

“Prvenstveno proizvodimo češnjak i za sebe. Mi ga konzumiramo, tako da ako mi ne želimo jesti prskano ne želimo ni drugima prodavati", kaže Davor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo