NE ZNAJU KAKO JE VIRUS UŠAO U KLINIKU ZA TUMORE: / 'Morat ćemo napraviti mali zastoj na kirurgiji'; Otkrio stanje zaraženih

Image
Foto: Željko Lukunić / PIXSELL

U Klinici za tumore u Zagrebu na koronavirus je pozitivno jedanaest pacijenata, sedam medicinskih sestara te sedam liječnika

17.10.2020.
19:37
Željko Lukunić / PIXSELL
VOYO logo

Koronavirus se "probio" i u Kliniku za tumore u Zagrebu gdje je zaraženo jedanaest pacijenata te po sedmero liječnika i medicinskih sestara. Prije nego su postali pozitivni, tamošnji kirurzi bili su u operacijskim dvoranama.

"Jučer smo premjestili dvoje bolesnika u KB Dubrava. Oni su operirani bolesnici, imali su uredne postoperativne tijekove, ali se po brisevima ispostavilo da su covid-pozitivni. Noćas smo na Odjelu intenzivne njege imali dvoje pacijenata pozitivnih na koronavirus kao i na Odjelu abdominalne kirurgije dvoje bolesnika te troje na Odjelu kirurgije glave i vrata", kazao je za RTL Danas Ivan Milas, ravnatelj Klinike za tumore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOLNICE PRED KOLAPSOM, A PLANA NEMA? /

'Do 30. listopada mogli bismo imati 1000 hospitaliziranih, a to sustav više neće moći izdržati'

Image
BOLNICE PRED KOLAPSOM, A PLANA NEMA? /

'Do 30. listopada mogli bismo imati 1000 hospitaliziranih, a to sustav više neće moći izdržati'

Ne znaju kako je virus ušao u Kliniku

"Što se tiče osoblja, na Odjelu abdominalne kirurgije imamo pozitivnih pet kirurga, na Odjelu kirurgije glave i vrata imamo jednog specijalistu i jednog specijalizanta pozitivne. Od medicinskih sestara na Odjelu abdominalne kirurgije imamo pet pozitivnih sestara i u operacijskoj sali dvije sestre instrumentarke", izvijestio je ravnatelj Milas.

Dodao je da je teško točno reći kako je virus ušao u Kliniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi pacijenti koji idu u operacijske sale imaju briseve. Svaki liječnik koji ima sumnjive simptome ili sumnjivi kontakt napravi bris. Ne možemo sa sigurnošću reći, a nezgodno bi bilo optužiti bilo koga", kazao je Milas.

"Radimo pod punim pogonom. Imamo i učenike koji nam dolaze na odjele raditi vježbe i u operacijskim salama vidjeti operacije. Sve teče nekako normalno. Izgleda da ćemo morati pojačati nadzor i možda smanjiti neke stvari - jesu li to kontrole ili pregledi, vidjet ćemo, ali morat ćemo biti stroži", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi pacijenti su dobro, pa i oni zaraženi

Na drugim odjelima osim spomenutih zasad nema zaraženih te će ondje rad biti nastavljen normalno.

"Na kirurškom odjelu ćemo vjerojatno morati malo napraviti neki manji zastoj", rekao je ravnatelj Milas dodavši da će pomoć dobiti iz Kliničke bolnice Sestre milosrdnice, pod koju Klinika za tumore pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko je situacija zabrinjavajuća, budući da su na Klinici najteži onkološki pacijenti, Milas je kazao da su svi pacijenti dobro.

"Nemamo neke teže kliničke slike osim febriliteta i kod jednog pacijenta pojave kašlja. Pratit ćemo i vidjeti kako će se razvijati situacija", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo