alternativno prenoćište / Novost na Jadranu: ljetovanje u kućici na drvetu - jedna noć 1.000 kuna

Nova grana turizma je na grani. 'Nevjerojatno koliko se odrasli vesele ovim stvarima', kazao nam je vlasnik prve hrvatske prenoćišne kućice na drvetu Tonči Grabušić

6.4.2017.
22:34
VOYO logo

Ako odmor želite provesti u kućici na drvetu - možete to na Tajlandu, Šri Lanci, Americi - a od ovog ljeta i u Hrvatskoj. Sve popularniju vrstu smještaja u svoju je ponudu odlučio uvesti jedan čovjek na Krku.

"Dobar dan, dobrodošli u našu malu kućicu na stablu, ovdje je sve što je potrebno da se riješite svakodnevnog stresa", u prvoj hrvatskoj kućici na drvetu kao prenoćištu dočekuje nas Tonči Grabušić, vlasnik iste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da su u dogovoru - pa kako bi potvrdile njegove riječi dobrodošlice - odmah i ptice zapjevaju. 

Dugo pikira stoljetni hrast na Krku, u vrtu svoje djedovine. A onda se konačno dogodio trenutak u kojem je mogao ostvariti svoje dječačke snove.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Splet okolnosti je bio takav da nikad to nisam mogao ostvariti. Ili nije bilo vremena ili nije bilo s kim ili možda nije bilo dovoljno novaca. Na kraju je ključno bilo moje poznanstvo s arhitektom Ivanom Juretićem", priča nam Tonči Grabušić, vlasnik kućice na stablu.

On je sve dobro osmislilo, kako bi bilo atraktivno i funkcionalno. Bračni krevet i profinjeni dizajnerski detalji. Prostor je ostakljen, time i zaštićen a svejedno otvoren. Izvana ne smeta okolišu. Kućica se potpuno uklopila u šumovitu priču. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatno koliko se odrasli vesele ovim stvarima, jer je ovo skoro pa igračka za odrasle, ali moja kćer Gabi je najveselija, ona uživa", kazuje nam Grabušić

Već od ovog ljeta uživat će i turisti. Takva vrsta smještaja u svijetu postoji već godinama i sve je popularnija - a kućice na drvetu mogu biti i vrlo luksuzne. Ova krčka prva je hrvatska atrakcija te vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve su više kuće iste s istom ponudom i onda smo se mi odlučili, osim što smo ostvarili svoje snove i na marketinški način, da napravimo nešto što još nema nitko", kazuje nam Grabušić.

A koliko je potrebno uložiti u ovakav projekt?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa to bi koštalo sa svim agencijskim provizijama, jer radimo preko agencije, naravno - oko 1.200 eura tjedno. To je cijena koju dulje vrijeme imamo i nismo je mijenjali jer već imamo booking koji je za ovo ljeto dosta pristojan, ali zasigurno ćemo s vremenom dignuti cijenu", objašnjava Grabušić

Kućica je ustvari soba pa se može iznajmiti samo u sklopu kuće, u čijem se dvorištu nalazi. No, robinzonska je varijanta za malo osjetljivije pustolove, koji ne mogu potpuno bez civilizacije. Ipak, najava je onoga što i u Hrvatsku dolazi - nova grana turizma je na grani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo