OD JUČER SU OTVORENI BAZENI I KUPALIŠTA: / Naravno, potrebno se držati strogih mjera zaštite. Evo kako funkcioniraju

Image
Foto: Pixsell

Potkraj mjeseca otvara se i najveći kupališni kompleks u Zagorju, a trenutačno se gradi i kamp za glamurozno kampiranje - glamping

19.5.2020.
10:47
Pixsell
VOYO logo

Jučer je, što se popuštanja mjera tiče, na red došlo otvaranje bazena, kupališta i vodenih parkova kojima je ponovno dopušten rad, ali uz stroge mjere zaštite. Hrvatsko zagorje jedva je dočekalo, budući da su tamo upravo termalna kupališta glavna zvijezda turizma.

Na kupalištima u Donjoj Stubici stvari izgledaju isto kao i lani - na bazenima i vanjskim kupalištima, prema preporukama epidemiologa, mora biti osigurano stotinu četvornih metara prostora na 15 posjetitelja. Zaposlenici nose maske i rukavice, a razmak između ljudi (a to vrijedi i za vodu), mora biti metar i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voda je već čista i ljekovita, a onda se dodaje klor

"Voda je i inače ljekovita i čista na izvoru, a i dodatno se klorira. Klor je sam po sebi dezinficijens", kazao je direktor Termi Jezerčica Elvis Pavleković za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje vodenog parka u Krapinskim Toplicama slijedi sutra. One mogu primiti 800 kupača.

"Do danas nismo imali nikakvih prihoda, jer je sve stalo, tako da govorimo o dva milijuna eura manje prihoda", kazao je direktor Termi Tuhelj Vasja Čretnik. Potkraj mjeseca otvara se i najveći kupališni kompleks u Zagorju, a trenutno se gradi i kamp za glamurozno kampiranje - glamping.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo