Olujni vjetar zatvorio ceste, stiže novi snijeg

Olujna bura zatvorila je neke dionice Dalmatine, a samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Delnica. U Gorskom Kotaru i Lici problem stvaraju susnježica i snijeg.

25.2.2015.
9:31
VOYO logo

Tijekom srijede u unutrašnjosti će biti pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice će biti kiše, uglavnom u unutrašnjosti, a u Gorskom kotaru i Lici ponegdje je moguća susnježica i snijeg. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, ponegdje s jakim udarima.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na sjevernom dijelu i olujna bura, a samo u južnoj Dalmaciji istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9, niža u gorskom području, te od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom četvrtka na kopnu će biti pretežno oblačno, a na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima. U prvom dijelu dana mjestimice će biti kiše, uglavnom u unutrašnjosti, a u gorskim predjelima i snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, mjestimice s jakim udarima. Na većem dijelu Jadrana umjerena do jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima, a na južnom dijelu jugo. Najniža temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 8, a najviša dnevna od 2 do 8 na kopnu te od 10 do 13°C na moru.

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, a u Gorskom kotaru te mjestimice u Lici snijeg otežava promet. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK javlja da su zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Delnica te Jadranska magistrala (DC8) od Bakra do Svete Marije Magdalene. Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a obavezna zimska oprema za ostala vozila, zbog zimskih je uvjeta, na:

DC3 Stubica (Vrbovsko)-Delnice, DC32 Prezid-Delnice, DC305 Parg-Čabar, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-G.Jelenje, ŽC5068 Hreljin-Zlobine-Fužin, ŽC5030 Platak-Kamenjak, te ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Čabra i G.Jelenja. Zimski su uvjeti i u Lici na: DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić, DC25 Korenica-Lički Osik, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-Bruvno, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5201 Selište-Prijeboj te ŽC5203 Dobroselo-Brotnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo