'Oryx od nas traži da potpišemo da smo lopovi!'

'Ne mogu doći sebi. Ne vjerujem da se ovo događa!

29.2.2012.
20:07
VOYO logo

''Upravo stojim u redu za otkaz. Tvrde da su se pojavile određeni nedostaci u iznosima od 20 ili 30 kuna po vozaču i zbog toga pripremaju otkaze za nas 30-ak'', poručio nam je danas nešto prije 17 sati jedan od vozača Oryx Taksija iz Zagreba.

Dodaje kako ne može doći sebi jer, tvrdi, uređaji za kontrolu naplate taksi usluga nisu sinkronizirani već 5 mjeseci te ističe da upravo u džepu kod sebe ima primjer od današnje smjene iz kojeg je vidljivo da uređaji ne funkcioniraju kako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oryx proveo opsežne kontrole

''Radim ovaj posao pošteno cijelo vrijeme. Nikada mi nije palo na pamet uzeti nešto iz firme. Ne mogu doći sebi. Evo, tjeraju me da potpišem da sam lopov! Što će moja obitelj i moji poznanici misliti o meni ako to učinim. Naprosto ne mogu vjerovati da nam to rade'', poručio je.

Iz Oryxa su za Danas.hr potvrdili da su donijeli odluku o uručivanju izvanrednog otkaza Ugovora o radu za ukupno 25 djelatnika za koje se sumnja da su počinili krađu. Dodaju i da su u posljednjih 10 dana proveli opsežne kontrole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Uvođenjem dodatnih funkcionalnosti u naš softver od prije 14 dana, dobili smo mogućnost bolje kontrole nad našim vozačima te stanje na terenu. U periodu od 17.-27.2. intenzivno smo pratili sve vozače te kod navedenih 25 utvrdili određene nepravilnosti koje upućuju na krađu novaca. Nepravilnosti su se očitovale na način da je nedvojbeno utvrđeno da su navedeni vozači odradili vožnju, a prihod ostvaren od iste nisu položili u svom dnevnom pologu te je u kontroli uočen manjak'', poručio je putem priopćenja Ivan Zubak, potpredsjednik Uprave tvrtke AutoZubak d.o.o. i dodao da nikoga nisu prisiljavali na potpisivanje bilo kakvog papira.

Zubak je istaknuo da su djelatnici danas pozvani na iznošenje obrane pred komisijom. Ukoliko uspiju dokazati da nisu počinili krađe, neće dobiti otkaz, a za one koji su krivi, doznajemo, Oryx će razmisliti i o podnošenju kaznene prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozače nisu upozorili zbog navodnih krađa

Vozač Oryxa rekao nam je kako je svih 30-ak djelatnika kojima su najavljeni otkazi šokirano i u nevjerici, a razlog takvog ponašanja vidi u činjenici da je njegova tvrtka smanjila broj taksi vozila na 50-ak, te im stoga treba samo 150 vozača od trenutnih 180. To su odlučno demantirali iz Oryxa poručivši kako dovoljno govori činjenica da trenutno traže nove vozače.

''U redu za otkaze stoje i stariji vozači od 60-ak godina te su u potpunom šoku. Ne znaju što će dalje. Nevjerojatno je da nitko od nas nije ranije obaviješten ili opomenut zbog navodnih krađa novca, ako su se one već događale. Dogovorili smo se da otkaze nećemo potpisivati, a zajedno ćemo se naći i s odvjetnikom kako bismo vidjeli što dalje, jer ovo što nam Oryx radi je sramotno'', poručio nam je ogorčeni vozač Oryx Taxija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svi vozači, uključujući i ove navedene, prisustvovali su zajedničkom sastanku svih djelatnika prije nešto više od mjesec dana na kojem smo ih upozorili da ćemo ih promatrati pobliže u navedenom periodu kako bismo utvrdili pridržavaju li se svi dogovorenih pravila i procedura. Vjerujem da razumijete da smo prevelik i preozbiljan sustav da bismo si dopustili bilo kakav propust po ovom pitanju jer se radi o radnim mjestima, jednoj od najosjetljivijih tema, tako da sve odluke temeljimo na činjenicama, a ne na nagađanjima'', zaključio je Zubak.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo