SOS Dječje selo / Otvoren natječaj za SOS roditelje: nedostaje 6 hrabrih ljudi koji bi se brinuli za djecu bez odgovarajuće skrbi

Vedra, brižna, odgovorna, snalažljiva i tolerantna osoba. Spremna nositi se sa stresom, ali i spremna učiti i raditi na sebi. Sve to trebaju biti SOS mama i SOS tata

21.3.2018.
19:44
VOYO logo

Traže se SOS mame i SOS tate! Natječaj je otvorila Udruga SOS Dječje selo Hrvatska kojoj nedostaje šestero hrabrih ljudi, koji bi se brinuli i odgajali djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Poziv je to koji zahtijeva najviši stupanj odgovornosti.

Tko sve može postati SOS mama i tata i što se od njih očekuje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedra, brižna, odgovorna, snalažljiva i tolerantna osoba. Spremna nositi se sa stresom, ali i spremna učiti i raditi na sebi. Sve to trebaju biti SOS mama i SOS tata.

"Prednost će imati kandidati koji imaju iskustva u radu s djecom ili odgoju djece te u vođenju vlastitog kućanstva. A vrlo nam je važno da osobe budu emocionalno jake i stabilne", izjavio je direktor ljudskih potencijala SOS Dječjeg sela Hrvatska Josip Marinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martina je SOS mama za petero mališana bez odgovarajuće roditeljske skrbi i o njima brine dvije i pol godine. 

"Ima i lijepih strana ima i težih dana kao i svaki posao. I vidite na kraju da vam djeca daju puno ljubavi, i vi njima i oni vama, to je lijep posao", govori Martina Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njima je 24 sata na dan, zajedno pišu zadaće i igraju se. Odgaja ih, kuha i sprema i kaže, biti SOS mama, puno je više od posla.  

"Jednostavno sam s njima, već mi je to ušlo pod kožu i ne možete se vi odvojiti od djece samo tako", nadodaje SOS mama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U selima Lekenik i Ladimirevci 150-ero je djece i 30 SOS mama. No treba ih još!

"U ovom trenutku tražimo šest SOS mama, SOS tata ili SOS roditelja obitelji", apelira Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dječjem selu tvrde - veliki su to ljudi, hrabrog srca pa ako se osjećate tako, prijaviti se možete putem posebne web stranice SOS Dječjeg sela Hrvatska do 10. travnja. Uz plaću, osiguran je kućni budžet, stručna podrška i smještaj. No još uvijek u nijednoj od ovih kuća ne stanuje tata.

"Službeno nemamo još nijednog SOS tatu na radnoj poziciji SOS tata, ali mi već u SOS dječjem selu Lekenik imamo dva SOS para. To su naše postojeće SOS mame i njihovi bračni partneri, koji su se odlučili volonterski uključiti u SOS obitelj", izjavio je Josip Marinković, direktor ljudskih potencijala SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo