TODORIĆ VIŠE NIJE NAJBOGATIJI: / Tron preuzima obitelj s monopolom u hotelijerskom biznisu

Image

Prema posljednjem popisu Forbesa, Ivica Todorić bio je najbogatiji Hrvat, ali i najbogatiji čovjek u regiji. Slom Agrokora doveo je do promjene na popisu najimućnijih.

7.4.2017.
11:33
VOYO logo

Prema Forbesu, obitelj Lukšić bila je od Todorića lošija za milijardu kuna, dok je Emil Tedeschi bio 'siromašniji' za dvije milijarde kuna. Obitelj Besnier, vlasnici Lactalisa, odnosno Dukata, prema posljednjem su popisu imali dvije i pol milijarde kuna manje od Todorića. Tu je zatim vlasnik Adris Grupe Ante Vlahović i još jedan hotelijer, Anđelko Leko.

Nekima od navedenih Agrokor duguje na desetke milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Lukšić sada skida Todoriće s prvog mjesta.

Monopol u hrvatskom hotelijerskom turizmu

Lukšići su bazirani u Čileu, a drže monopol u hrvatskom hotelijerskom turizmu. Vlasnici su turističkog kompleska Plava Laguna, Jadranskih luksuznih hotela koji uključuju i tri dubrovačka hotela s pet zvjezdica. Prije nekoliko godina kupili su i hotelski lanac Istraturist. Trenutačno su u posjedu ukupno 22 hotela, nekoliko desetaka turističkih kampova, tisuće apartmana te brojnih drugih nekretnina poput luksuznih vila Agava i Šeherezada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki uspjesi kreću devedesetih

Poslovno carstvo Lukšićevih svoj je procvat doživjelo devedesetih, piše Express. Danas imaju na stotine kompanija. Upoznati s njihovim prilikama kažu kako njima nikad nije bilo važno da budu najbolji, već da ostvare najbolji povrat vlasničkog kapitala. Lukšić tvrdi kako je obitelj u Hrvatsku dosad uložila 770 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo