JASMINA BARIĆ / Pernar ostao bez tajnice, pobjegla je u Irsku: 'Zgadila mi se politika, sad sam sretna u fast foodu'

Image
Foto: Facebook/Pixsell

Uskoro je počela tražiti jeftine karte za Dublin, a potom je o svemu obavijestila Ivana Pernara i Ivana Vilibora Sinčića kojima njezina ideja nije najbolje sjela

7.5.2018.
16:11
Facebook/Pixsell
VOYO logo

Broj nezadovoljnih Hrvata koji svoju životnu egzistenciju i sreću pokušavaju pronaći u Irskoj - iz dana u dan sve je veći. Irska je, nesumnjivo, za naše ljude svojevrsna obećana zemlja.

Među spomnutim ljudima našla se i Jasmina Barić, 35-godišnja Zagrepčanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina priča čitateljima bi mogla biti prilično čudna budući da je gospođa Barić do nedavno imala posao i to u Hrvatskom Saboru. Njezino radno mjesto bilo je relativno sigurno, a obnašala je funkciju tajnice kluba Živog zida i Snage.

Ipak, u Irsku je "pobjegla", kako kaže, jer su joj se političari i politika zgadili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam tajnica od 1. studenog 2016. do 1. prosinca 2017. godine. Mnogi su mislili da nisam svoja kad sam kazala da ću otići, ali ja sam tu odluku, iako je ona jedno vrijeme tinjala, donijela vrlo brzo. Naime, kad radiš u Saboru i vidiš kako stvari funkcioniraju, vrlo brzo doneseš odluku da spakiraš kofere. Imala sam kolegicu koja je otišla na Island i onda sam rekla - ma, idem i ja. Otišla sam u Irsku, ovdje sam pet mjeseci i nijednog trenutka nisam požalil", iznijela je za tportal svoju priču Jasmina.

Kao i svi članovi udruge Franak, iz koje je izrasla stranka Snaga, čija je još članica, gušio ju je kredit u "švicarcu" pa je angažmanom u udruzi i stranci pokušala mijenjati stvari. I premda su izvojevali djelomičnu pobjedu na tom terenu, stanje u parlamentu, objašnjava, bilo je ključno za dizanje sidra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad Sabor gledate iznutra i vidite kako se trguje, brzo shvatite sve čega smo inače svjesni, a to je da su rijetki oni koje je briga za ljude. U mom slučaju stvar koja je prevagnula bila je situacija iz svibnja, u krizi vlasti, kad je Most izašao, a HNS ušao u Vladu. Pregovaralo se i sa Snagom i mi smo imali nekoliko prijedloga zakona koji državu ne bi koštali ništa, a pomogli bi ljudima. Koštalo bi to banke, ali rečeno nam je da smo preskupi. Tu shvatite da njih nije briga za ljude", s gorčinom je prepričala za tportal.

Uskoro je počela tražiti jeftine karte za Dublin, a potom je o svemu obavijestila Ivana Pernara i Ivana Vilibora Sinčića kojima njezina ideja nije najbolje sjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pernar mi je rekao da mi neće potpisati raskid ugovora, a Sinčić je to doživio kao osobni poraz jer se on bori protiv iseljavanja mladih. Međutim na kraju su se sa svim pomirili i rekli da odem ako mislim da ću biti sretna", istaknula je Jasmina.

Inače, Jasmina sada u Dublinu radi u jednom fast foodu i kaže da nije požalila zbog svoje odluke jer, navodi, u Irskoj se rad cijeni, a prekovremeni plaćaju dok joj najviše nedostaje obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo