PLENKOVIĆ JAVNO ISPRAVIO BEROŠA ZBOG IZJAVE O GEJEVIMA: / 'Nije bilo najspretnije'; Reagirale i udruge: 'Je li ovo njegovo pravo lice?'

Image
Foto: Pixsell

Ministar zdravstva Vili Beroš sinoć je izjavio kako bi za djecu bilo prihvatljivije da žive u domu,

15.6.2020.
11:02
Pixsell
VOYO logo

Izborna uzdanica HDZ-a, ministar zdravstva Vili Beroš, sinoć je gostujući na N1 televiziji pokazao svoju homofobnu stranu. Naime, na pitanje je li djetetu bez roditeljske skrbi bolje u domu za djecu ili s istospolnim partnerima odgovorio je: "Situacija je tu vrlo specifična. Ako je okruženje u domu zdravo, mislim da bi to bilo prihvatljivije".

Jutros je prilikom posjeta zagrebačkog Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" tu izjavu komentirao i premijer Andrej Plenković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da je Beroš homofoban. Ono što je rekao možda nije bilo najspretnije, mi smo svoj stav kao stranka iskazali. Važno je što više djece izvući iz domova", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR BEROŠ: /

'Prihvatljivije je za dijete da bude u domu nego u istospolnoj obitelji'

Image
MINISTAR BEROŠ: /

'Prihvatljivije je za dijete da bude u domu nego u istospolnoj obitelji'

'Spustio se na razinu bivšeg ministra'

Reagirala je i LGBITQ zajednica. Crol tako piše kako sva važnija istraživanja u proteklih 50 godina pokazuju da je udomljavanje ili posvajanje djece od istospolnih parova bolje nego smještaj u domovima. Ista istraživanja potvrđuju da seksualna orijentacija roditelja, skrbnika ili posvojitelja ne utječe na dobrobit djeteta. U LGBTIQ zajednici smatraju da članovi HDZ-a koriste neznanstvene stavove kako bi dobili što više glasova, umjesto da svoju stručnost i poziciju koriste za edukaciju građana.

"Ovakvu izjavu očekivali bismo od bivšeg ministra Kujundžića, ili nekoga iz Mosta ili Škorine stranke. Je li ovo pravo lice Vilija Beroša, koji kao ministar zdravlja, doktor i znanstvenik, tako lako ignorira i odbacuje više od 50 godina istraživanja koja konzistentno govore kako je svako rješenje za djecu bolje od doma, pa tako i istospolni par kao udomitelj ili posvojitelj? Iskreno nas rastužuje da članovi HDZ-a koji se predstavljaju kao stručnjaci propagiraju neznanstvene stavove kako bi dobili glasove desnih birača, umjesto da koriste svoju poziciju i stručnost da educiraju populaciju", naglasio je Daniel Martinović iz Duginih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo