OTPETLJAVA SE KLUPKO... / Uigrana ekipa oštetila INA-u za gotovo milijardu kuna, a sebi u džep strpali više od 500 milijuna?! Ministar sazvao hitan sastanak

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Ured za sprječavanje pranja novca blokirao je sredstva na računima te udjele osumnjičenika u raznim fondovima u visini od oko 800 milijuna kuna

27.8.2022.
18:32
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

U sjedištu Uskoka u Zagrebu počelo je ispitivanje osumnjičenih za malverzacije pri trgovini plinom, prenosi Jutarnji list. Nakon što ju je policija predala pritvorskom nadzorniku na ispitivanje u Uskok je prva dovedena osumnjičena predsjednica uprave Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić, koja je, kako se doznaje, iznijela svoju obranu i očitovala se o optužbama.

Image
RELATIVNO NEPOZNAT, ALI... /

Čovjek koji je imao glavnu ulogu u malverzacijama već je ranije prozivan da je oštetio Inu za 20 milijuna eura, a htio je biti i šef HEP-a

Image
RELATIVNO NEPOZNAT, ALI... /

Čovjek koji je imao glavnu ulogu u malverzacijama već je ranije prozivan da je oštetio Inu za 20 milijuna eura, a htio je biti i šef HEP-a

Nakon nje je doveden i otac Damira Škugora koji je jutros uhićen u Šibeniku, a njegovo ispitivanje je u tijeku. Pretpostavlja se da će netko od troje obuhvaćenih istragom bit ispitan tek sutra, jer još nisu dovršene sve pretrage. Nakon toga Uskok će odlučiti hoće li i za koga tražiti istražni zatvor o čemu će onda odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blokirano im je 800 milijuna kuna

Prve informacije govore da je Ina oštećena za gotovo milijardu kuna, no službene potvrde još nema jer pretrage i dalje traju na više lokacija. Ipak, HRT navodi da je inkriminirana šteta veća od 850 milijuna kuna. Ured za sprječavanje pranja novca blokirao je sredstva na računima te udjele osumnjičenika u raznim fondovima u visini od oko 800 milijuna kuna. S obzirom da se radi o mjeri koja može biti na snazi relativno kratko vrijeme, očekuje se da će Uskok narednih dana predložiti sudksu blokadu te imovine koja može trajati sve do okončanja kaznenog postupka.

Jutarnji list, pak, također doznaje kako je ukupna šteta gotovo milijarda kuna, a osumnjičenike se tereti da su ostvarili ilegalnu zaradu veću od pola milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada čeka da USKOK i DORH završe posao

Za sada nema komentara iz Ine, samo navode da će u potpunosti surađivati s istražiteljima na rješavanju ove situacije. Iz Vlade, pak, koja je u vlasničkoj strukturi Ine, navode kako čekaju da USKOK i DORH završe posao te će onda dati komentar na cijelu priču.

Ministar sazvao hitan sastanak s upravom INA-e

HRT navodi je ministar gospodarstva Davor Filipović, koji je nekada bio u upravnom nadzoru INA-e, sazvao hitan sastanak s upravom INA-e za ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo