MLADA SABORSKA ZASTUPNICA OTKRILA: / 'Dečko mi je rekao da se maknem od politike, rodim dijete i posvetim se obitelji'

Image

'Zabrinjavajuće izjave ovih se dana mogu čuti u javnom prostoru i strašno me brinu...

7.2.2018.
11:02
VOYO logo

Potpredsjednica HNS-a Marija Puh u srijedu je, zabrinuta zbog skandaloznih izjava u javnom prostoru na račun žena, pozvala žene da slijede svoj put, a saborske zastupnike da ne dopuste da one budu taoci političkih prepucavanja.

'Žele žene smjestiti u kuhinju'

"Zabrinjavajuće izjave ovih se dana mogu čuti u javnom prostoru i strašno me brinu... Određene interesne skupine i pojedinci žele diskreditiranti žene, maknuti ih iz javnih prostora, vratiti ih u patrijarhat, smjestiti ih u kuhinju i kuću i prikazati nesposobnim za politiku i odgovorne funkcije", rekla je Puh nakon stanke koju je zatražila na početku saborskog zasjedanja citirajući neke od medijskih napisa, među kojima i izjavu Hrastovog Ladislava Ilčića o utjecaju hormona na žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prepričala je i vlastito iskustvo veze u kojoj je, kako tvrdi, njezin dečko inzistirao da se ostavi politike, makne od posla koji radi i "nađe normalni posao", rodi dijete, posveti se njemu i obitelji.

Poručila ženama da vjeruju u sebe

"Ja tada nisam vjerovala njemu, vjerovala sam sebi i to je razlog zbog kojeg sam danas ovdje", rekla je. Ženama je poručila da vjeruju u sebe. "Niste ništa manje vrijedne od onih koji vas žele stjerati u kut. Svima koji diskreditiraju žene u javnom prostoru i njihova prava poručujem: Nećete uspjeti", rekla je. Zastupnike i zastupnice je pozvala da budu jedinstveni i ne dopuste da žene budu taoci političkih prepucavanja, a ženama i djevojčicama je poručila da slijede svoj put i svoje želje u životu kao što je to učinila ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike