neki ostali bez struje / Potres jačine 2,9 stupnja zatresao Zagreb: 'Treslo se par sekundi, kao da juri voda niz brdo!'

Image
Foto: AP Images

Epicentar je bio na dubini od dva kilometra, oko pet kilometara zapadno od Zagreba i sedam kilometara jugoistočno od Jablanovca

15.9.2015.
21:11
AP Images
VOYO logo

Zagreb je u večernjim satima, točnije u 20,41 sati tresao potres. Prvotna procjena glasila je da je jačina potresa bila 3,2 stupnja, ali Seizmološka služba RH u međuvremenu je objavila da je magnituda potresa ipak iznosila 2,9 stupnjeva po Richteru.

Epicentar je bio na dubini od dva kilometra, oko pet kilometara zapadno od Zagreba i sedam kilometara jugoistočno od Jablanovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Večeras, 15. rujna, 2015. u 20 sati i 41 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom na području grada Zagreba. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem gradskom području", priopćili su iz Seizmološke službe.

Neki dijelovi grada ostali su bez struje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treslo se par sekundi, kao da juri voda niz brdo", "djelovalo je kao eksplozija", samo su neki od komentara onih koji su osjetili snažan potres u Zagrebu.

Osam trafostanica ispalo iz sustava: HEP moli za strpljenje 

Kao posljedica večerašnjeg potresa u Zagrebu došlo je do ispada iz sustava osam trafostanica na području istočnog dijela Grada. Bez napajanja električnm energijom ostali su kupci na području Borongaja, Sigečice, Petrove ulice, Voćarske i Posilovićeve ulice. Djelatnici HEP-a odmah su izašli na teren i nastoje u što kraćem roku sanirati nastale kvarove. Do tada molimo građane za razumijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo