PROFESORICA POZVALA NA JAVNI LINČ UČENIKA KOJI SU NAPALI FRANJU DRAGIČEVIĆA: / 'Ometanje nastave mora biti kazneno djelo. Amen'

Image
Foto: Pixsell

Profesorica pozvala na 'javni linč' dvojice učenika koji su kredom gađali nastavnika Franju Dragičevića

11.12.2018.
8:53
Pixsell
VOYO logo

Jučer je profesorica engleskog Bernarda Jug, koja živi u malom mjestu pokraj Virovitice, na žestok način na svom Facebook profilu pozvala na "javni linč" dvojice "neodgojenih" učenika koji su kredom gađali nastavnika Franju Dragičevića i toliko ga isprovocirali da je fizički nasrnuo na njih te tako pokrenuo lavinu reakcija, solidariziranja mnogih nastavnika i propitivanje sigurnosti školskog sustava.

"ZAMIŠLJAM NAROD koji bi se pred kućom ovo dvoje neodgojenih učenika skupio i tim roditeljima nasapunao tu zlu nesavjest! I natjerali ih da se oni ispričaju profesoru te da oni zahtijevaju povlačenje ikakvih sankcija za profesora! Saznajmo imena tih ljudi i idemo u akciju! Ako može biti javni linč na profesora, onda može biti i na zlostavljače!", napisala je Jug na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NASTAVNICI SE SOLIDARIZIRALI S PROFESOROM FRANJOM: /

Na Facebooku dijele vlastita strašna iskustva s učenicima

Image
NASTAVNICI SE SOLIDARIZIRALI S PROFESOROM FRANJOM: /

Na Facebooku dijele vlastita strašna iskustva s učenicima

Traži objavljivanje imena i kriminaliziranje ometanja nastave

Nakon toga, u nekoliko vrlo oštrih objava, pozvala je na javno objavljivanje imena učenika koji su napali Franju Dragičevića i njihovih roditelja te izrazila svoj radikalni stav prema kojemu bi ometanje i sabotiranje nastave trebalo biti kriminalizirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ometanje i sabotiranje nastave mora biti kazneno djelo. Amen", napisala je Jug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavnici.org ogradili se od Bernardinih stavova

Od ekstremnih stavova Bernarde Jug, koja inače ima i svoju javnu Facebook stranicu "Bernarda Jug - Vrijeme je da mlakost zamijenimo žarom" s ciljevima "buđenje hrvatskoga naroda" i "poučavanje pojedinca kako biti odgovoran i slobodan čovjek", jučer se ogradila mreža Nastavnici.org.

"Mreža nastavnici.org na ovaj se način ograđuje od medijskih istupa učiteljice Bernarde Jug, koja na svojoj javnoj stranici 'Bernarda Jug – Vrijeme je da mlakost zamijenimo žarom' poziva na linč. Riječ je o pozivu na linč učenika koji su napali nastavnika Franju Dragičevića. Obje su se nastavničke grupe, nastavnici.org i Školska zbornica, u više navrata ogradile od govora mržnje Bernarde Jug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog skupa najavljenog 15. prosinca 2018., između ostaloga, osuđuje govor mržnje i svaki oblik nasilja. Ovim putem obavještavamo medije i javnost da osobe poput Bernarde Jug nisu dio nas i ne dopuštamo poistovjećivanje sa zlonamjernim pojedincima. Također, smatramo da je nužna reakcija dječje pravobraniteljice i nadležnih institucija", napisali su na svojoj internetskoj stranici Nastavnici.org.

Već poznata prema žestokim kritikama

Bernarda Jug je već poznata po svojim žestokim kritikama vlasti, o čemu je u travnju ove godine izvijestio internetski portal Virovitica.net. Snimila je video u kojemu je kritičku oštricu usmjerila na političare "koji izdajnički djeluju", Crkvu, korumpirano školstvo i udruge civilnog društva: "Što više udruga, to bolesnije društvo!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad doživim korupciju u školstvu prilikom zapošljavanja, a to stalno doživljavam, odmah odem ravnateljici. 'Šta se dogodilo, zašto ja nisam dobila taj posao?', 'Joj, oprosti Bernarda, politika me stisla, nisam ništa mogla'", prenosi Bernardine riječi portal Virovitica.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike