neobično objašnjenje / Ravnatelj zaposlio kćer u školi pa komentirao: 'Nije ona meni više kćer, ona se udala, otišla! Ne živi sa mnom već 15 godina'

Image
Foto: Shutterstock

Njegova kćer prije par dana primljena je da radi u školi u kojoj je on ravnatelj, u računovodstvu, iako nema takvog radnog iskustva.

11.9.2020.
8:10
Shutterstock
VOYO logo

Tonći Vuksan (HDZ) godinama je bio načelnik Podbablja, male općine u dalmatinskom zaleđu. Danas je ravnatelj osnovne škole u Zagvozdu. Kći Tončija Vuksana radi u računovodstvu u osnovnoj školi Zagvozdu iako nema odgovarajuće iskustvo. U prosvjeti inače rade on, ali i njegova snaha, te nećakinja. 

Prije nego je postao ravnateljem škole, Vuksan je u njoj zaposlen na mjesto pedagoga. Iako ranije imao takvog radnog iskustva, piše 24 sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova kćer prije par dana primljena je da radi u školi u kojoj je on ravnatelj, u računovodstvu, iako nema takvog radnog iskustva. Što znači da će vlastitom ocu potpisivati putne naloge i slično.

Vuksan je za 24 sata potvrdio da je zaposlio kćer na mjesto šefice školskih financija.
Na upit jesu li se javile magistrice ekonomije koje su radile praksu u računovodstvu vaše škole odgovorio je: "Te druge će se javiti kad bude natječaj. Ovo je isključivo sada odluka ravnatelja da se zaposli moja kćer na 60 dana dok počne nastava jer je prijašnja zaposlenica otišla u mirovinu. Ravnatelj ima pravo uzeti koga god hoće. Ravnatelj je izabrao onu u koju ima povjerenje", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 13 godina je povremeno na birou

Također je pojasnio postupak: "Školski odbor donosi znači odluku hoće  li će tu djelatnicu koju je predložio ravnatelj ili je neće. Ako ne primi tu koju je predložio ravnatelj, ravnatelj može predložiti drugu osobu, ako mu ne prođe ta osoba, ravnatelj onda od ove dvije, tri osobe ide glasovanje. Ja ništa zakonski nisam pogriješio". 

Ispričao je i put svoje kćeri: "Završila je fakultet prije 13 godina, radila u osiguranju, na sezoni u trafikama, trgovinama, sve po par mjeseci. 13 godina je povremeno na birou. Neka meni netko kaže kako će moja kćer živjeti? Ali ja vam moram otvoreno reći; da se ja neću potruditi kod kolega i ovih pa to bi bilo suludo! Nemojte me krivo razumjeti, da ja za nekoga drugoga tražim, a ne za svoju kćer, to...!", piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da on ima svoje pravo da kao ravnatelj primi koga hoće.

A na upit novinarke "odnosno - svoju kćer" odgovorio je: "Ma nije! Nego toga i toga! Ona se preziva Čapin, ja sam Vuksan, kako vi to ne znate?! Nije ona meni više kćer, ona se udala, otišla! Ne živi ona sa mnom već 15 godina!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo