Sanader avionom Vlade letio krojaču u Beč?

Nekoliko puta letio je bivši premijer u Beč kako bi kod krojača isprobao svoj novi frak za bal.

2.4.2011.
14:20
VOYO logo

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader za svog je mandata zrakoplov Vlade koristio i za odlazak svom krojaču u Beč. Tvrdi to jedan od svjedoka u istrazi koji je ispričao kako za izradu Sanaderovog kvalitetnog fraka bio zadužen jedan bečki krojač.

Frak je bivši premijer odjenuo samo jednom i to 19. veljače 2004. kada je, sa suprugom Mirjanom, bio gost na znamenitom bečkom Opernbalu. To potvrđuje i fotografija koju je fotograf AP-a snimio na balu, a na kojoj uz Sanadera u fraku stoji njegova supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader je zbog fraka Vladin zrakoplov koristio više puta. Složeni kroj po mjeri zahtijevao je barem tri probe u Beču, a državnim je zrakoplovom sve bilo brže i jednostavnije.

Prema izračunu troškova letenja zrakoplovom Vlade RH, na svaku Sanaderovu krojačku probu potrošeno je 8.640 dolara i to samo ako se uračunava cijena sata letenja bez aerodromskih pristojbi. Tome bi trebalo dodati i troškove dnevnica za pilote, domaćicu zrakoplova, tjelohranitelja te troškove prijevoza s bečkog aerodroma do krojača. Frak je, pak, stajao oko 4.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list piše kako je ukupna Sanaderova rastrošnost pri prijevozu hrvatske porezne obveznike stajala najmanje 25.920 dolara.

Slučaj crni frak intenzivno istražuje USKOK, kao i jučer objavljeno otkriće o prebacivanju Sanaderove kćeri Petre u ljetnu glumačku školu u London, kasnije slijetanje u Veneciji zbog supružnika Žužul i sinova te konačnog leta do Malte gdje je Sanader bio u službenom posjetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201011220231004

Vezani članak:

arti-201104010230006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo