Sanader ne želi olakšavati posao USKOK-u

U zatvoru Remetinec bivši je premijer Ivo Sanader iznosio svoju obranu pred tužiteljicama USKOK-a. Porekao je krivnju vezano uz optužbe za Fima Mediju, te nije želio odgovarati na pitanja.

21.7.2011.
17:34
VOYO logo

Biši premijer Ivo Sanader iznosio je svoju obranu pred istražiteljicama USKOK-a oko dva sata.

Ispitivanje vezano uz Fimi mediju odvijalo se u zatvoru Remetinec zbog lošeg zdravstvenog stanja bivšeg premijera Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Sanader je dao iskaz. Tužiteljima je ispričao ono što obrana smatra da je bitno u ovoj fazi postupka. Iskaz je dao u mjeri za koju smatramo dovoljnom u ovom stadiju, a da ne olakšavamo posao USKOK-u. Ne vjerujemo da je ovo posljednje ispitivanje stoga nismo željeli ići u detalje", izjavio je nakon saslušanja odvjetnik Čedo Prodanović.

Bivši je premijer pred tužiteljicama samo davao iskaze te nije želio odgovarati na pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo servis USKOK-a'

Odvjetnik Prodanović je pojasnio da je to u skladu s instrukcijama koje su mu dali odvjetnici.

"Nismo došli otkrivati istinu tužiteljstvu, ono je zaduženo da utvrdi istinu, mi se branimo i ne želimo im ni na koji način olakšavati posao", rekao je Prodanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i kako će vrlo skoro tražiti uvid u spis. No, što se tiče obrane to neće bitno promijeniti stvari s obzirom da Sanader zna od čega se brani i što mu se stavlja na teret.

"Ne može njega nijedan novi papir i dokument pokolebati u onome što je rekao. Ovisno o dokumentaciji, obrana će u dogledno vrijeme i u skladu sa strategijom raditi određene pripreme. Što se tiče davanja obrane, s ovim smo ovaj stadij postupka zaključili i ponavljam – nismo servis DORH-a, odnosno USKOK-a. Mi se od njih branimo i shodno tome dajemo obranu. Prave informacije i način da se čitavo činjenično stanje razjasni u potpunosti će biti na sudu", kazao je Prodanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici su iskazali zadovoljstvo držanjem njihovog branjenika tijekom ispitivanja te tvrde da je bio uvjerljiv pred tužiteljicama USKOK-a.

Slijedeće ispitivanje je u srijedu u 14 sati. Pretpostavlja se da će i to ispitivanje biti u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Čede Prodanovića na red dolazi Hypo banka.

U petak u devet sati Sanader će ići u Svetošimunsku u zatvorsku bolnicu, a po potrebi i na jedan opsežniji pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201107210417006 arti-201107210088006 arti-201107210016006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo