OBVEZATNE UPUTE BROJ V / Sastavljanje liste kandidata u XII. izbornoj jedinici

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske će u odnosu na sve pravovaljano predložene kandidate za izbor zastupnika i njihovih zamjenika (kad se uz kandidata za zastupnike predlaže i kandidat za njegovog zamjenika koji se bira zajedno s njim), koje biraju pripadnici nacionalnih manjina u XII. izbornoj jedinici, sastaviti i objaviti liste kandidata i to u roku 48 sati od isteka roka za prispijeće prijedloga kandidata – dakle, najkasnije 14. studenoga 2011. do 24.00 sata.

2.11.2011.
12:20
VOYO logo

Na temelju članka 56. točka 3. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor ("Narodne novine", broj 120/11 – pročišćeni tekst, dalje: Zakon) Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske utvrđuje:

1. Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske će u odnosu na sve pravovaljano predložene kandidate za izbor zastupnika i njihovih zamjenika (kad se uz kandidata za zastupnike predlaže i kandidat za njegovog zamjenika koji se bira zajedno s njim), koje biraju pripadnici nacionalnih manjina u XII. izbornoj jedinici, sastaviti i objaviti liste kandidata i to u roku 48 sati od isteka roka za prispijeće prijedloga kandidata – dakle, najkasnije 14. studenoga 2011. do 24.00 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Na listi kandidata za svaki izbor zastupnika nacionalne manjine odnosno nacionalnih manjina, koje zajedno biraju zastupnika, navodi se ime i prezime kandidata. Kad se uz kandidata predlaže i njegov zamjenik navodi se i ime i prezime zamjenika kandidata.

3. Kandidati će na listi biti navedeni prema abecednom redu njihovog prezimena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Uz ime i prezime kandidata (te njegovog zamjenika – kad se isti predlaže uz kandidata) obavezno se navodi puni i skraćeni naziv političke stranke odnosno stranaka ili stranačke koalicije odnosno udruge/udruga nacionalnih manjina koja je kandidata predložila odnosno "neovisni kandidat".

5. Kad je više političkih stranaka odnosno više udruga nacionalnih manjina predložilo zajedničkog kandidata, tada će se iza imena kandidata one navesti onim redom kojim su stranke odnosno udruge navedene u prijedlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Ove Obvezatne upute stupaju na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

PREDSJEDNIK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Hrvatin, dipl. iur.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo