HOĆE LI RIJEŠITI PROBLEME? / SDP glasa o povjerenju Benardiću; šef SDP-a uoči sjednice poručio: 'Tražit ćemo da se Plenković i Todorić izjasne o malim noćnim razgovorima'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Bernardić će danas tražiti povjerenje i od članova stranačkoga Glavnog odbora, a raspravljat će se i o istupima Miranda Mrsića i Milanke Opačić

30.9.2017.
9:10
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Glavni odbor SDP-a u danas glasa o povjerenju predsjedniku stranke Davoru Bernardiću, koji je ranije dobio povjerenje članova Predsjedništva SDP-a. Bernardić je u utorak na sjednici Predsjedništva dobio jednoglasno povjerenje, osim Bojana Glavaševića i potpredsjednika stranke Peđe Grbina koji su se izuzeli od glasanja.

Nakon što Bernardić dobije ili ne povjerenje članova Glavnog odbora, raspravljat će se o aktualno političkoj situaciji te o potvrđivanju odluka stranačkog Predsjedništva koje je prije nekoliko dana donijelo jedinstven zaključak da su Mirando Mrsić i Milanka Opačić svojim neprimjerenim istupima nanijeli štetu stranci i izazvali destrukciju, a  o eventualnim sankcijama će odlučivati na svojoj idućoj sjednici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić se uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a obratio članovima stranke i poručio kako je članove pozvao da zajedno grade "bolje društvo u kojem neće biti stranačkog klijentelizma". "Ja za razliku od pola Plenkovićeve Vlade nisam sudjelovao u pretvorbi i privatizaciji, u podjeli plijena, a vidi se o kakvoj je podjeli riječ. Plenković dijeli plijen zajedno sa svojim koalicijskim partnerima", rekao je Bernardić. 

"Proces sliči na brakorazvodnu parnicu Agrokora i HDZ-a koji je godinama hranio tu neman. Plenković i njegova Vlada dobili su ozbiljne opužbe za kriminal i morat će otići ako ih ne otklone. Vlada treba odgovoriti tko je pisao Lex Agrokor, a mi ćemo inzistirati na istražnom povjerenstvu za Agrokor. Tražit ćemo da se na istražnom povjerenstvu Plenković i Todorić izjasne o malim noćnim razgovorima", rekao je Bernardić i poručio kako samo jak SDP može vratiti dostojanstvo Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo