Skandal u Remetincu: Posuđivali novac iz blagajne

U poslovanju zatvora u Remetincu unutarnjim nadzorom utvrđene su određene nepravilnosti, zbog čega su suspendirane voditeljica financija i njezina pomoćnica.

23.11.2012.
22:23
VOYO logo

Prikupljeni su podaci dostavljeni Državnom odvjetništvu koje bi trebalo utvrditi jesu li počinjena kaznena djela, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.

Nakon početnih primjedbi na poslovanje i prvih sumnji o mogućim nepravilnostima Središnji ured Uprave za zatvorski sustav sredinom listopada u Remetinec je uputio unutarnji nadzor koji je potvrdio te sumnje, zbog čega su dvije službenice i suspendirane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznaje se da je utvrđen niz nepravilnosti u financijskom poslovanju, među ostalim, sumnja se da su upravitelji i načelnici odjela posuđivali novac iz blagajne zatvora, što je protivno zakonu, pri čemu neke posudbe nisu ni knjižene.

Također je utvrđeno da je računovodstvo zatvora od ožujka ove godine zaposlenicima uplaćivalo veće iznose nego što im po zakonu pripadaju, i to zato što se nisu primjenjivali novi porezni razredi propisani izmjenama Zakona o porezu na dohodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja se da je krivim obračunavanjem plaća, odnosno poreza na dohodak, državni proračun oštećen za oko 350.000 kuna, a u Ministarstvu kažu da će zaposlenicima zbog toga biti smanjene plaće kako bi se podmirio porezni dug, piše HRT.

Na čelu zatvora u Remetincu do kolovoza je bio Tomislav Kralj, kojeg je ministar pravosuđa Orsat Miljenić premjestio na dužnost upravitelja kaznionice u Turopolju, a na njegovo mjesto imenovao je Juru Žulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo