STIGLA JE ZIMA: / Temperature u debelom minusu, do sutra ponegdje i više od 30 cm snijega, a Dalmaciji prijete bujične poplave

Image

Snijeg će padati većinom zapadnije od Zagreba, u Gorskom kotaru i Lici, dok će u istočnim područjima ostati uglavnom suho

1.12.2020.
8:50
VOYO logo

Zima je, čini se, u punom sjaju pokucala na vrata, a temperature su otišle debelo u minus.

Nakon vedre i stabilne noći u Zagrebu je ovo jutro -5, dok je u Bednji izmjereno čak -8 stupnjeva Celzija. Meteorologinja N1 televizijeTea Blažević kazala je kako će u drugom dijelu dana doći do porasta naoblake s jugozapada što će rezultirati kišom, najprije duž obale poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako u kasnim večernjim satima možemo očekivati snijeg u najvišim predjelima Gorskog kotara, a potom i u nižim područjima. Snijeg će na tom području nastaviti padati i sutra te bi se moglo akumulirati i više od 30 cm snijega.

Olujno nevrijeme u Dalmaciji

Snijeg će padati većinom zapadnije od Zagreba, u Gorskom kotaru i Lici, dok će u istočnim područjima ostati uglavnom suho, uz tek malo kiše i to vjerojatnije u četvrtak, kada postoji i opasnost od poledice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji, i u unutrašnjosti duž obale te na otocima - bit će kišovito. Lokalno može pasti više od 100 litara kiše po metru četvornom, što može rezultirati bujičnim i urbanim poplavama. Probleme može stvarati i jak vjetar na moru, jaka i olujna bura na sjevernom Jadranu, u Dalmaciji jako i olujno jugo i istočnjak.

S vjetrom i burom tako nije isključeno da koja pahulja snijega dođe do obale sjevernog Jadrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo