Tečaj za očeve i trudnice moraju proći i ginekolozi?!

Očevi sve češće nazoče porodu supruge jer je osjećaj, tvrde mnogi, neponovljiv. No, da bi uopće mogli ući u rađaonicu, očevi prethodno moraju proći tečaj.

21.1.2011.
15:53
VOYO logo

Osječanin Leon Antinac jedan je od bivših studenata riječkog Pomorskog fakulteta, u sklopu kojeg je položio ispit brodske medicine te je ovlašten poroditi, vjenčati pa čak i obaviti pogreb na brodu. No, požalio se on Glasu Slavonije, neće moći biti uz svoju suprugu na porodu u osječkom KBC-u!

"S prvom suprugom bio sam na porodu bez ikakvoga tečaja, a sad za mjesec dana druga supruga treba roditi dijete i nisam smatrao potrebnim, najprije zato jer sam na porodu već bio, a potom i zbog položenoga ispita, da moram proći tečaj. Smatram da je to neka mućka ministra Darka Milinovića koji je odredio obavezne tečajeve, a pitam se zbog čega. Prema tome ispada da ni ginekolog ne smije biti na porođaju svoje supruge ako ne prođe tečaj", požalio se Antinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznervirani Osječanin kazao je kako smatra da su pravila neosnovana, budući da je prije nekoliko godina na porodu njegove sestre bila njihova majka. Antinac sad neće moći prisustvovati porođaju svoje supruge, budući da je idući tečaj za očeve i trudnice u KBC-u Osijek zakazan za 17. veljače. Tečaj traje pet tjedana i plaća se 400 kuna za oboje.

"Čak i ako gospodin ima položenu brodsku medicinu, njegova supruga nema tako da je tečaj, želi li on prisustvovati porodu, obavezan. Hoće li on biti uz svoju suprugu ili ne, on će odlučiti sam, no uobičajeno je da tečaj parovi prolaze zajedno", poručila je Gordana Huis, glavna sestra na Odjelu za ginekologiju i porodništvo osječke bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101170051006 arti-201009020131006 arti-201012020128006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo