U INAT SVIMA ONA NECE OLUJU U ZAGREBU / Predsjednica ima novu ideju za mimohod

Grabar-Kitarovic predlaze da se vojni mimohod u Zagrebu odrzi 28.

5.5.2015.
8:55
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarovic smatra da bi se proslava 20. obljetnica vojno-redarstvene operacije 'Oluja' te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja trebala odrzati u Kninu kako bi se osnazilo nacionalno zajednistvo, a predlaze da se vojni mimohod u Zagrebu odrzi iduce godine na Dan Oruzanih snaga RH, doznaje Hina u utorak u njezinom Uredu.

Zeli biti cimbenik snazenja zajednistva

Predsjednica Republike zeli i dalje biti cimbenik snazenja zajednistva, a ne podjela, te stoga vjeruje kako bi se i ove godine 5. kolovoza trebao obiljeziti na vec ustaljen nacin 'kada se nasa domovina kao i do sada u Kninu poklanja hrabrosti i zrtvi nasih branitelja', receno je Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je iz javne rasprave koja se vec neko vrijeme vodi putem medija, te iz razgovora sa svim zainteresiranim dionicima, zakljucila da organizacija vojnog mimohoda u Zagrebu povodom 20. obljetnice 'Oluje' ne pridonosi osnazivanju nacionalnog zajednistva koje bi, naglasava, upravo trebalo snazno obiljeziti taj dogadaj.

Stoga Grabar-Kitarovic predlaze da se vojni mimohod u Zagrebu odrzi 28. svibnja iduce godine, na Dan oruzanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske, kako bi se na punim ulicama Zagreba gradanima pokazala spremnost, obucenost i naoruzanje hrvatske vojske, uz nazocnost zemalja saveznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj je dan 1991. godine, uz prijavak prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tudmanu, odrzana svecana smotra prvih brigada Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjcevicevoj ulici i iduce je godine 25. obljetnica tog dogadaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo