U mjesec dana ZET-ovci ispisali kazne za 700.000 kn

Građani postaju sve svjesniji da moraju kupovati karte. Poručuju to iz ZET-a dok trljaju ruke zbog dobre zarade u proteklih mjesec dana.

17.4.2012.
19:26
VOYO logo

Nakon što su itekako s početkom ožujka podigli cijene svojih karata, u ZET-u su itekako napunili svoju inače gubitašku blagajnu. Tako im sada čak jedna četvrtina prihoda dolazi od prodaje karata, a od posljednjeg poskupljenja prihodi su im porasli za čak 30 posto.

Razlog za zadovoljstvo je učinak žestokih kontrola putnika. Naime, uzme li se u obzir da gotovo 45 posto građana ne kupuje karte ne čudi podatak da je na mjesečnoj razini broj ispisanih kazni skočio s 2.900 u veljači na 3.500 u ožujku. Ukupni iznos kazni je 700.000 kuna, no u ZET-u kažu kako su ih naplatili tek polovicu, donosi sutrašnji Večernji list. Ipak, dodaju da građani postaju sve svjesniji da moraju kupovati karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zarada na kartama

"Mogu potvrditi porast naših prihoda od 30 posto, no riječ je o kratkoročnom obračunskom razdoblju da bismo na temelju njega mogli donositi detaljnije analize učinka na poslovanje, kazao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Juričić.

U ZET-u su naviše zaradili od prodaje e-vrijednosnih karata kojih su u ožujku prodali 26,9 posto više nego u veljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo