LIJEPA VIJEST / Zagrebačkim umirovljenicima stiže novčana pomoć za prosinac, ali i božićnica: Evo koliko će i kada dobiti

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune novčana pomoć i božićnica isplatit će se u srijedu, 15. prosinca, a korisnicima koji novčanu pomoć i božićnicu primaju putem Hrvatske pošte isplaćivat će se od petka 17. prosinca

15.12.2021.
18:03
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačkim umirovljenicima s malim mirovinama bit će isplaćena novčana pomoć za prosinac, a uz to će im biti isplaćena i božićnica od 100 kuna, izvijestili su u utorak iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.  

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec prosinac 2021. i božićnica u iznosu od 100 kuna isplaćivat će se putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune novčana pomoć i božićnica isplatit će se u srijedu, 15. prosinca, a korisnicima koji novčanu pomoć i božićnicu primaju putem Hrvatske pošte isplaćivat će se od petka 17. prosinca. Umirovljenici koji istu ne prime na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate. Nakon tog roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Tko sve ima pravo na novčanu pomoć?

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji - prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima - prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.700 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine. U prvoj skupini umirovljenika su oni čija je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno te imaju pravo na 400 kuna mjesečne pomoći, u drugoj skupini su umirovljenici s mirovinom ili mirovinom i ukupnim prihodom od 900,01 do 1.200 kuna mjesečno i imaju pravo na 300 kuna pomoći na mjesec, a u trećoj su oni čija je mirovina ili mirovina i ukupni prihod od 1.200,01 do 1.700 kuna mjesečno i imaju pravo na novčanu pomoć od 200 kuna.

Dodatne informacije mogu se dobiti na adresi Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1, priopćeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo