RTL ISTRAŽUJE / Zašto nitko ne želi financirati film o Dini Dvorniku?

Neki glazbeni projekti, poput dokumentarca o Dini Dvorniku, nailaze na poteškoće. Film Manijak, najavljen je kao detaljni uvid u život pokojnog kralja fanka. Ipak, s premijerom ćemo morati malo pričekati. Sponzori se, naime, i ne otimaju za sudjelovanje u projektu. Što im to smeta?

9.3.2014.
17:27
VOYO logo

DinoDvornik - kralj, legenda, simbol Splita, ali i, prema riječima nesuđenih sponzora - narkoman. Upravo su zbog kontroverzne prošlosti splitskog glazbenika neki pokrovitelji ipak odlučili da neće financirati dokumentarac o Dvorniku.

"Nije sad ne znam kakav šok, ali mi smo poslali ponudu odnosno suradnju da li ih interesira sudjelovati u dokumentarcu Dino Dvornik. Neki nisu odgovorili, 4 tjedna smo ih čekali, neki su rekli da se njihov brand ne želi vezati uz čovjeka koji je priznao da je narkoman, neki su čak rekli da će dat novce ali da ih ne potpišemo", kazao je DanijelTipura, redatelj dokumentarca.

"Ovo me ne čudi... S tim sam se susretala cijeli život. Nije to ništa čudno...", izjavila je DanijelaDvornik, Dinina supruga.

"Manijak" je najavljivan kao iskren, brutalan i bez cenzure, baš poput glavnog lika. Scene koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim očito su bile previše za neke sponzore, unatoč činjenici da je i prije, ali posebno nakon smrti, Dino Dvornik bio i ostao zlatna koka.

"Mi se ne ljutimo na njih, ili nešto, da bi ih trebali prozivati, ali jednostavno očito čovjek koji je priznao da je narkoman i da je imao takvu prošlost kakvu je nije baš prihvatljiv za velike igrače".

Veliki igrači očito ne žele riskirati, a iako ga je uvijek pratio status 'enfant terrible-a' hrvatske estrade - njegovi fanovi pamte samo lijepe dane.

Kralj Splita je, smatraju, zaslužio kraljevski tretman i na velikom platnu, pa dovršavanje filma, bez obzira na prepreke, nije upitno.

"Fanovi su dali Danijeli i meni ideju da otvorimo nekakav račun gdje bi oni uplatili. Čak su se javili i po pet tisuća kuna i po tisuću kuna i po 500. Stvarno nevjerojatno, stižu nam poruke u inbox da svi žele poduprijeti produkciju. Danijela će otvoriti sad kroz dan dva na Cro founding portalu gdje će ljudi pogledati trailer, ako im se svidi priča, mogu uplatiti novac.

Javile su se i kolege iz struke, a pomoć je ponudio i jedan poznati redatelj. U maniri one da je svaka reklama dobra reklama, čedni sponzori su ekipi filma zapravo učinili uslugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo